Ingen andra raka för Gullringen – Västervik vände och vann

Gullringsmålvakten Jennifer Petersson gjorde en bra insats i förlustmatchen mot Västerviks Damfotboll B. Foto: Stefan Härnström

Gullringens GoIF plockade inga poäng i hemmamatchen mot Västerviks Damfotboll B. 1–2 slutade division 4-matchen på Gullemon.

Gullringen slog Rosenfors IK med 5–3 i förra matchen och bärgade lagets första trepoängare för säsongen.

Det blev ingen andra raka seger då Västerviks Damfotboll B vann med 2–1 i en jämn inställning. Efter en mållös första halvlek gav Erika Andersson Gullringen ledningen med 1–0 i 52:e minuten.

Hanna Nilsson kvitterade till 1–1 nio minuter senare och Ebba Johansson blev segerskytt med sitt 2–1-mål i 77:e minuten.

– Jag kan inte klaga på arbetsinsatsen. Vi kämpade och jobbade i 90 minuter, men var inte riktigt påskruvade till 100 procent och fick inte ut det sista lilla. Vi tog inte det hundraprocentigt ansvaret och då räckte det inte. Västervik var det bättre laget, rullade boll på ett fint sätt så vi fick jobba mycket utan boll, säger tränaren Mats Söderkvist.

Västervik har vunnit tre av fyra matcher i damfyran medan Gullringen står kvar på fyra poäng.

Målskytten Erika Andersson och målvakten Jennifer Pettersson erhöll beröm i Gullringen.