Annons:

Jonna tvåmålsskytt när Gullringen vann derbyt mot VIF C

Gullringen slog Vimmerby IF C med 3–2. Foto: Pixabay

Jonna tvåmålsskytt när Gullringen vann derbyt mot VIF C

Jonna Kindstrand blev stor segerorganisatör när Gullringens GoIF slog Vimmerby IF C med 3–2 i kvällens division 4-derby på Gullemon. 
– En jäkligt stabil insats, säger tränaren Mats Söderkvist. 

Annons:

Gullringen svarade för en stark första halvlek hemma mot VIF C och ledde med 2–0 i halvtid efter mål av Bianca Stridh och Jonna Kindstrand. 

– Första halvlek är bland det bästa vi har presterat, åtminstone den här säsongen och på rätt länge. Vi är klockrena i våra positioner och Vimmerby kommer ingenstans på 45 minuter. Vi gör två riktigt bra mål där vi spelar oss fram till öppna mål, säger Mats Söderkvist. 

Gullringen spelade med ett lågt försvarsspel genom hela matchen och lyckades med taktiken att få ner tempot. 

– Det var fullständigt medvetet. Vi trycker i halvtid på att vi har gjort en förbannat bra första halvlek men vi får inte tro att vi är världsmästare bara för det. Tar vi inte jobbet så vet vi att det blir jobbigt. Vimmerby var bra i början av andra medan vi blev ganska röriga och tvingades till en del byten och positionsskiften, säger Mats Söderkvist. 

Frispark direkt i mål

VIF C hämtade upp till 2–2 efter dubbla hörnmål. Amanda Carlsson satte reduceringen och Tuva Milde kvitteringen 
Med mindre än tio minuter kvar slog Jonna Kindstrand en frispark direkt i mål från kanten. 

– Hon drog bollen direkt på mål och den gick över målvakten och in i bortre burgaveln. Det är rättvist när vi får trycka dit 3-2. Vi är det bättre laget sett över 90 minuter. 

Jonna Kindstrand, Linnéa Jonsson och Therese Nilsson var bäst i vinnarlaget. Isabella Bexell sjöng nationalsången före matchstart.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt