Annons:

Vladimir Radar blev utvisad i Vimmerbys 1–1-match mot Höreda på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby saknade den rätta glöden – kryssade mot Höreda

Vimmerby IF är borta från uppflyttningssnacket till division 3. Borta mot Höreda GIF fanns inte den rätta glöden. Matchen slutade 1–1.  
– Det var ett rättvist resultat, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Förlusterna mot toppkonkurrenterna Myresjö/Vetlanda och IF Haga gjorde att tåget till att vara med i kampen om uppflyttning till division 3 försvann.

Inför slutomgångarna i division 4 har inte Vimmerby IF så mycket att spela för. Ambitionen om att plocka nio poäng på de tre sista matcherna grusades mot mittengänget och nykomlingen Höreda GIF. 

Vimmerby tog ledningen fem minuter före halvtid genom Alex Karlsson och Höreda kvitterade till 1–1 i första halvleks absoluta slutskede. 

– Hawaiifotboll rakt av och mycket kamp på en halvtaskig, blöt plan som gjorde att bollen aldrig studsade. Det blev ingen bra fotboll och resultatet 1–1 är rättvist. , säger Patrik Gunnarsson. 

Radak utvisad i andra

Höreda var det bättre laget i första halvlek och Gunnarsson var inte särskilt nöjd med spelarnas genomförande. 

– De var bättre och hetare än oss i första halvlek, framför allt under första halvtimmen.  Vi saknade den rätta glöden och det kändes som att vi var nöjda med att vara där med tanke på tabelläget, säger Patrik Gunnarsson och fortsätter:

– Vi hade motvind i första halvlek och efter paus utnyttjade vi vinden mer. På det stora hela hade vi kanske någon hetare målchans än Höreda. Vi fick ”Vlado” (Vladimir Radak) utvisad med 20-25 minuter kvar och skapade fler chanser än dem med en man mindre. Oavgjort känns ändå rättvist. 

Knut Gunnarsson, Anton Ljungberg och Johan ”JC” Carlsson erhöll beröm i VIF. VIF spelar derby mot poängtörstande IFK Tuna i nästa omgång.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt