Annons:

Tränaren och degraderade klubben går skilda vägar:

Thomas Kongstad och IFK Tuna väljer att gå skilda vägar efter föreningens degradering till division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren och degraderade klubben går skilda vägar: "Delar utvärderingen till fullo"

IFK Tuna får börja om i division 5 kommande säsong. De får göra det utan tränaren Thomas Kongstad vid rodret. Parterna har kommit överens om att gå skilda vägar. 
– Föreningen hade gjort en utvärdering av resultaten och den utvärderingen delar jag till fullo, säger Thomas Kongstad. 

Annons:

Tuna går skilda vägar med tränarenIFK Tuna motsvarade inte alls förväntningarna i division 4 och degraderades efter en tung säsong. Efter derbyförlusten hemma mot Gullringen i sista omgången stod degraderingen klar och tränaren Thomas Kongstads framtid i klubben var osäker. 

Nu står det klart att Thomas Kongstad inte följer med Tuna ner i division 5, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Jag hade ett samtal med Tunek (Axel) i förra veckan och han förklarade situationen och hur de såg på det jobb som hade gjorts under 2021. Föreningen hade gjort en utvärdering av resultaten och den utvärderingen delar jag till fullo eftersom jag har gjort samma utvärdering. Om man tittar på det så har jag svårt att se att jag skulle ha jobbat vidare ett år till i den roll som jag har haft under 2021, säger Thomas Kongstad. 

"Våra utvärderingar stämmer överens"

Parterna inledde aldrig några diskussioner om en fortsättning och väljer nu att gå åt varsitt håll.

– Tuna har berättat att de tar en annan inriktning för hur de ska forma ledarstaben till 2022. Det finns ingen osämja mellan mig och föreningen. IFK Tuna är en jättefin förening med fantastisk anläggning och fantastisk styrelse som gör allt för att spelarna ska få bästa möjliga förutsättningar. Det kan jag tycka att de har fått, men sedan faller det någon annanstans. Du själv får räkna ut vad det innebär och det kan väl Tuna svara på. 

Vad kan du säga om den utvärdering som du och föreningen har gjort?

– Jag vill inte säga det. Jag skulle kunna göra det, men då kommer det vinklas som att jag är bitter för att jag inte får fortsätta och skyller på massa olika saker. Det gör jag absolut inte. Jag har gjort en utvärdering och den hoppas jag att jag ska få tala om för dem. När vi pratade förra veckan sa Tuna att de går en annan väg och vi är eniga om att våra utvärderingar stämmer överens. 

Den mångårige fotbollsledaren Thomas Kongstad gjorde comeback som tränare när han antog utmaning att leda Tuna. Vad som händer nu är oklart. 

– När jag gick in i detta så var inte tanken att det skulle bli ett år. Det är klart att man ser längre men nu blev det så här. Man investerar väldigt mycket i ett sådant här engagemang, då bör man få tillbaka för att man ska tycka att det är meningsfullt. Det har varit jättekul att ta upp tränarskapet igen och jag skulle väl kunna tänka mig att fortsätta även under 2022, men vi får se vad som händer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt