Annons:

Anton Carlsson kvitterade för Tuna, men laget fick åka hem utan poäng ändå. Foto: Ossian Mathiasson

Sen kvittering var förgäves för Tuna: ”Tröttnade mer och mer”

Trots en kvittering i den 75:e minuten blev IFK Tuna utan poäng i dagens premiär i division fyra borta mot Myresjö/Vetlanda.

– Det är inte mycket att säga om. Sett över 95 minuter var det rättvist, säger Tuna-tränaren Thomas Kongstad efter 3-1-förlusten.

Annons:

Myresjö/Vetlanda på bortaplan är troligen en av de tuffaste uppgifterna man kan ställas inför i division fyra. Det blev IFK Tuna varse i värmen i dag. Trots 0-0 i halvtid och 1-1 med kvarten kvar att spela blev laget utan poäng.

– Jag tycker ändå att vi gjorde en bra prestation utefter det vi pratat om att vi ska göra. Sen tycker jag väl att orken tog ut sin rätt i värmen. Vi tröttnade mer och mer och kunde inte riktigt vara så konstruktiva som vi vill och behöver vara i den andra halvleken, säger Thomas Kongstad.

Kvitterade på straff

Fyra minuter in i den andra halvleken kom 1-0 för Myresjö/Vetlanda. Tuna hade sedan svårt att få till sitt offensiva spel.

– Efter 1-0 fick de vittring direkt. Vi fick försvara oss och försöka gå på omställningar. I första fick vi stundtals till ett anfallsspel med lite fina kombinationer, men i andra blev det sämre ju längre halvleken gick.

Trots det kom det en kvittering med kvarten kvar att spela.

– Teo Nilsson utmanade sin motståndare, kom förbi och in i straffområdet och fick en knuff. Anton Carlsson satte straffen fram till 1-1, säger Thomas Kongstad. 

”Alldeles för lång tid kvar”

Trots målet lyckades inte Tuna mobilisera kraft till matchens slutskede. 2-1 kom i den 84:e minuten och 3-1 fyra minuter senare.

– Efter 1-1 var det alldeles för lång tid kvar sett till hur spelarna på planen såg ut. Mot slutet drog vi på oss för mycket hörnor och frisparkar, det var en av punkterna vi pratat om innan matchen att försöka undvika. 2-1 kom på just en frispark som avslutades med en volley i bortre krysset, helt otagbart säger Tuna-tränaren.

Beröm i bortalaget delades ut till mittbackarna Filip Gustavsson och Ilhan Jejna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt