Annons:

Inför dagens premiär: Skador stör i VIF-lägret

Nathalie Johansson är en av spelarna som saknas när Vimmerby IF premiärspelar. Foto: Linus Johansson

Inför dagens premiär: Skador stör i VIF-lägret

I dag spelar Vimmerby IF:s damlag sin första träningsmatch. Men det blir ett VIF med flera viktiga spelare på frånvarolistan som åker till Eksjö.
– Den här matchen handlar mycket om att komma ut på stor plan och komma igång, säger VIF:s assisterande tränare Jörgen Nilsson.

Annons:

Nathalie Johansson, Alicia Strand och Maria Anspach har alla varit knäskadade en tid. Ingen av dem spelar i bortamatchen mot Eksjö i dag.

 De rehabar fortfarande så de är inte med. Den som är närmast att komma tillbaka är Nathalie Johansson, men det tar väl några veckor än. Men tjejerna är med på träningarna så det ser inte så illa ut. Sen hur lång tid det tar är svårt att säga. Men de är viktiga spelare allihop så det är klart att vi hoppas att de snart är tillbaka, säger Jörgen Nilsson.

Nyförvärven debuterar

I dag saknas även ett antal spelare på grund av sjukdom.

 Det gör att laget blir en liten blandning av spelare från A och B. Vi lägger ingen större vikt vid den här matchen utan främst handlar det om att komma ut på stor plan.

I Vimmerby debuterar de båda nyförvärven från HM IS, Amanda Hjort och Emilia Rosenquist. Hjort kommer att spela till höger på mittfältet och Rosenquist går in på en central plats på mitten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt