Annons:

Green klar för ny klubb som fotbollsspelare:

Jonatan Green, här i Djursdaladressen, har gjort sitt i Storebro IF och kritat på för HM IS. Foto: Arkivbild

Green klar för ny klubb som fotbollsspelare: "Jättefint nyförvärv med spetskompetenser"

Innebandy är den idrott som Jonatan Green prioriterar. Nu har han bestämt sig för att snöra på sig fotbollsskorna nästa säsong. Han lämnar Storebro IF till förmån för HM IS. 

Annons:

Jonatan Green, 25, går från en division 5-klubb till en annan inför fotbollssäsongen 2022. Det blir ingen fortsättning i Storebro IF utan han har lämnat klartecken för spel hos seriekonkurrenten HM IS. 

– Det stämmer bra. Det är ett jättebra nyförvärv som vi får in, säger mångårige HM IS-ledaren Roger ”Bullford” Olofsson. 

Vad är förklaringen till att ni har lyckats värva Jonatan Green?

– Det är så enkelt att han är tillsammans med Emma Sjökvist, som är min systerdotter. Hon kommer från Mariannelund. Det har väl blivit att vi har snackat mycket fotboll och han har sagt att det kan vara roligt att satsa på fotbollen igen då han inte har prioriterat den på många år, säger ”Bullford”. 

Stejdahl gör comeback 2022

Det är en stark värvning som HM IS har lyckats ro i hamn. Tanken är att han ska ansluta till truppen när innebandysäsongen är över med Vimmerby IBK i division 1. 

– Det är ett jättefint nyförvärv med spetskompetenser. Vi brukar sällan hitta några spelare utifrån med tanke på att vi ligger lite offside vad gäller det. 

Det ser väldigt bra ut i truppen, enligt ”Bullford”. 

– I princip alla spelare från årets A-trupp har sagt ja till fortsatt spel så vi har väl 15–16 spelare klara. Erik (Stejdahl) har lovat att han ska göra en mer rejäl satsning 2022. Vi fick ta med honom i premiären mot SK Lojal för att vi fick två mittbackar sjuka och skadade i början av säsongen. Han tränade inte alls i år. 

HM IS har inte spikat tränarlösningen efter att Karlo Goranci tackat för sig och klivit in i rollen som spelande huvudtränare i Gullringens GoIF. 

– Vi har en del trådar ute men det är inget som har löst sig. Som det ser ut just nu så blir det en hemvävd lösning med delar av ledarna som var med i år. Förhoppningsvis blir det några nygamla tränare och spelare som kliver in i ledarstaben. Min förhoppning är en stor ledarstab. Vi hoppas att det ska falla på plats när vi sätter oss ner med det tilltänkta gänget.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt