Annons:

”JC” besviken efter storförlust – ”Vill ha mer gnista”

VIF-tränaren Johan Carlsson anser att Abdulrhman Kharma behöver mer tid på sig för att komma in i tempot. Foto: Simon Henriksson

”JC” besviken efter storförlust – ”Vill ha mer gnista”

Vimmerby IF fick stryk med hela 3–0 hemma mot Assyriska. Då var Johan ”JC” Carlsson allt annat än nöjd med sitt manskap.
– Efter matchen begärde jag att det ska spraka mer om oss. Jag vill se mer gnista, säger han.

Annons:

Vimmerby IF ställs inte mot Assyriska i seriespelet i år – och tur är väl kanske det. I dag vann Assyriska klart på Arena Ceos/Skobes Arena och bortsett från första 20 dominerade bortalaget matchbilden.

– Första 20 var bra tycker jag, men vi borde vilja vinna lite mer. Jag vill ha mer gnista i ben och ögon. Efter att de gjorde 1-0 blev det en helt annan matchbild. Mot ett så bollskickligt lag måste pressen sitta hundraprocentigt, annars ser man rätt medioker ut.

Varför saknas det glöd?

– Vi har lättat på träningen i veckan så vi kan inte skylla på det. Jag har inget bra svar. Efter matchen begärde jag att det ska spraka mer om oss.

Är du orolig?

– Nej, vi visade en väldigt fin gnista i de första matcherna, men nu tar vi inte de maxlöpningar som vi pratat om. Vill man spela i premiären så måste man ta fram dem, de kraven måste jag kunna ställa på spelarna.

”Måste få lite tid”

Rickard Thuresson, Ludvig Lundqvist och Allan Zizinga visade mest vilja i Vimmerby.

Nyförvärvet Abdulrhman Kharma gjorde sitt första framträdande på hemmaplan.

– Han vill lite för mycket och behöver dra mer nytta av sina medspelare. De saker han gjorde i Fågelfors fungerar inte riktigt här, men han måste få lite tid på sig att komma in i det. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt