Annons:

Imponerande skalp av VIF – Thuresson avgjorde

VIF-anfallaren Rickard Thuresson var stekhet i dagens match mot Oskarshamns AIK. Foto: Linus Johansson

Imponerande skalp av VIF – Thuresson avgjorde

Hur bra är Vimmerby IF i år? Dagens insats mot division ett-laget Oskarshamns AIF gav en mycket tydlig fingervisning. – Jag tycker att vi håller den här klassen, säger tränaren Johan Carlsson efter 1–0-segern på bortaplan.

Annons:

Vimmerby IF imponerade stort i dagens träningmatch mot Oskarshamns AIK. Inte bara för att de gulsvarta vann över ett division ett-lag – man var dessutom det klart bättre laget.

VIF visade upp samma genomstabila defensiv som i tidigare träningsmatcher. Skillnaden var att man nu även fick till offensiven – och faktiskt borde ha vunnit med mer än 1–0.

– Det var en väldigt bra match av oss i 90 minuter. Vi vinner mycket närkamper och andra halvlek var fantastiskt bra. Jag tycker att matchen borde ha varit avgjord efter en timme, men deras målvakt gjorde några räddningar som han aldrig kommer göra igen, säger ”JC”.

Thuresson felfri

Första 25 var VIF:s sämsta period i matchen. Laget sjönk ned lite för djupt och ett bollskickligt Oskarshamns AIK fick ett rejält övertag.

– Då var vi lite ängsliga. Vi provade ett nytt spelsystem och släppte upp dem för långt i banan, men löste det ganska bra. De fick slå några inlägg, men vi är starka i boxen.

Mitt i hemmapressen kontrade VIF in 1–0. En fin kontring avslutades av att Rickard Thuresson rullade in sitt första mål för säsongen.  

– Han var värd att göra mål där. Det är han som ska göra våra mål så det var bra att han fick göra ett. ”Thure” var bäst på plan och han är svår att tas med när han visar den här löpviljan. Jag tycker att han var felfri.

”Kommer ta många poäng”

I andra halvlek hade VIF mycket mer boll och skapade ett antal sylvassa målchanser utan resultat. I stället fick man nöja sig med en mycket stabil och välförtjänt 1–0-seger.

– De hade ett friläge i början av andra, annars skapade de inte så mycket. Försvaret har varit stabilt i alla matcher, men nu skapade vi mycket mer själva.

”JC” testade ett 4-3-3-system med Karlo Goranci och Jimmy Svensson på kanterna.

– De tog mer intiativ och vi tog många fler maxlöp in i boxen. Vi borde ha gjort fler mål, men nu skapade vi i alla fall lägen. Vi får börja där. Jag vill ha Jimmy och Karlo rättvända och har varit nyfiken på det här systemet ett tag. Därför var det skönt att se att det fungerade.

Den offensiva trion med Thuresson, Goranci och Svensson var bäst i ett mycket bra VIF.

– Oskarshamn är ett väldigt bra lag, men jag tycker att vi håller den här klassen och jag har känt det på mig hela tiden. Gör vi sådana här matcher kommer vi ta väldigt mycket poäng. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt