Annons:

VIF föll – trots ”Thures” två straffmål

Vimmerby IF:s Rickard Thuresson fick se sitt lag förlora – trots att han själv gjorde två mål. Foto: Linus Johansson

VIF föll – trots ”Thures” två straffmål

Seger i cupspelet i onsdags. Men det hjälpte inte för att Vimmerby IF skulle bryta sin dystra trend i seriespelet. Eskilstuna vann dagens match med 3–2 (1–0). – Hedersamma förluster ger oss inga poäng, säger Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Vimmerby IF åkte på ytterligare en hedersam förlust i dag. Nog skulle laget åtminstone haft en poäng med sig hem från Eskilstuna, kanske att det till och med skulle ha varit tre.

– Det är en riktigt sur förlust. Jag tycker att vi är mycket bättre än vad de är och deras tränare bad nästan om ursäkt efteråt. Men det hjälper inte och det gör det ännu värre.

”Skitmål”

VIF tog tag i taktpinnen från start, hade klart mest boll och tryckte på för ett ledningsmål. I stället gick Eskilstuna upp till 2–0. Samtliga hemmalagets mål kom till genom en långboll över VIF:s backlinje.

– Jag tycker att det är skitmål, det är tre långbollar där vi inte är alerta och blir straffade. När de gör sitt första mål hade de inte varit över på vår planhalva, men vi tappar bollen på fel ställen. Vi tappar bollen alldeles för enkelt och jag tycker att vi är bra på långbollar, vi vill att de ska slå långbollar.

Tvåmålsskytt

Vimmerby knät näven och hämtade upp till 2–2. Båda målen kom på straff sedan Rickard Thuresson först blivit fälld och sedan skjutit in bollen från elva meter.

– Det var bra spel före målen och det känns starkt av oss att vi hämtar igen till 2–2, men det gör också att förlusten känns ännu värre.

Omdiskuterad straff

Bortalaget låg på för ett segermål. I stället var det hemmalaget som gjorde det. Efter en långboll rev Alexander Jonsson ned en hemmaspelare – och hemmalaget satte 3–2 på den efterföljande straffen.

Jonsson blev också målchansutvisad och är avstängd i nästa match.

– Jag hade en känsla av att vi skulle kunna gå för det. Vi hade mycket boll, men började stressa lite och valde fel spelalternativ. Vi slog den avgörande bollen lite för tidigt och så tappar vi bollen på mittplan och de rinner igenom.

Straffen var tveksam.

– De krokade i varandra och deras tränare tyckte inte att det var straff, men jag stod för långtifrån och det är en kontakt. Vi förlorar inte på grund av domaren.

Nionde raka

Vimmerby IF har nu nio raka matcher i seriespelet utan seger.

– Det värsta är att jag har bra känsla nu också, ändå hjälper det inte, vi får inga poäng. Det håller inte med hedersamma förluster, men det gäller att tro på det. I dag är det små detaljer som avgör.

Hela laget stod för en godkänd prestation.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt