Annons:

VIF klara för semifinal – mittfältaren skadad

VIF-mittfältaren Allan Zizinga kan missa resten av säsongen. Foto: Linus Johansson

VIF klara för semifinal – mittfältaren skadad

I serien går Vimmerby IF ordentlig kräftgång. I Hyundai Cup går de svartgula som tåget. I kväll blev det seger mot Kalmar AIK med klara 4–0 (1–0). Men segern blev dyrköpt: Allan Zizinga slog upp sin knäskada och kan vara borta för resten av säsongen.

Annons:

Vimmerby IF är klart för semifinal trots att man saknade flera tunga namn i kväll: Nic Rydholm (vilade), Rickard Thuresson (avstängd) och sjuka kvintetten Oskar Stejdahl, Markus Ahl, Jonatan Fält Öhr, Ted Åström Åberg och Ola Lindblom.

– Vi fick många återbud, men det handlar om småförkylningar som jag inte vill chansa med. De unga spelarna som kom in gjorde det väldigt bra, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Zizinga skadad

Det blev ännu värre tio minuter in på matchen. I sin comeback slog Allan Zizinga upp sin knäskada.

– Det är jättetråkigt, han har jobbat väldigt hårt i sin rehab och så får han det här emot sig. Han var borta i två-tre månader och troligen är inte det här lindrigare.

Räknar du bort honom från resten av säsongen?

– Jag kan inte svara på det, men vi ska försöka få in honom till Västervik med en gång.

Debutant målskytt

Matchen då? Vimmerby IF visade varför det skiljer två divisioner mellan lagen och spelade med ett högre tempo.

– Vi dominerar matchen ganska kraftigt. Gustav (Johansson) behöver inte göra någon räddning, så vi kontrollerar det bra. Jag förstår att de är ett topplag i Elitfyran, men vi ska vara bättre. Stundtals var det ganska bra spel och vi höll högt bolltempo, säger Carlsson som för en gångs skull fick fira en seger:

– Det är en lite annorlunda känsla, men det är klart att det känns jätteskönt. Jag är väldigt glad för att vi höll nollan. Även om vi ska vinna den här matcher är det inget som man bara åker ned och gör när vi är den sitsen som vi är.

Simon Larsson, Gustavo Borges, Ludvid Lundqvist och debutanten Majed Abdul Mojeb gjorde målen. Beröm går till Karl-Viktor Söderquist, Gustav Johansson, Simon Larsson samt juniorerna Ludvig Lundqvist, Hugo Ekström, Jacob Johansson och Mojeb Abdul Majed.

I och med segern är VIF klart för semifinal. Även Husqvarna FF är klara för semin. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt