Annons:

ICA Kvantum stöttar Vimmerby IF:s arbete med Asllani Court

Fotbollsplanen i Bullerbyn ska döpas om till Asllani Court. Ica Kvantum går nu in som sponsor. Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson

ICA Kvantum stöttar Vimmerby IF:s arbete med Asllani Court

Vimmerby IF arbetar med att skapa Asllani Court i Bullerbyn i Vimmerby. Nu går ICA Kvantum in i projektet.

Annons:

Vimmerby IF och Ica har samarbetat ända sedan föreningen startade upp sin eftermiddagsverksamhet. 

– Pelle (Lindqvist, red. anm.) på ICA Kvantum har hela tiden visat stort engagemang och delat vår ambition att barn- och ungdomsverksamhet ska vara tillgänglig för alla. Samarbetet har i huvudsak gått ut på att ICA Kvantum sponsrar med nyttiga mellanmål till alla våra barn på FotbollsAkademin, TjejTruppen och Landslagets Fotbollsskola, skriver projektledaren David Lindgren i ett pressmeddalden. 

Nu utvecklas samarbetet i och med VIF-projektet Asllani Court. 

– Jag tycker att Vimmerby IF gör mycket bra för Vimmerby, som ICA-handlare, fotbollsfantast och föreningsmänniska vill jag gärna engagera mig och min butik i det arbetet. Det som idén med Asllani Court kan bidra med känns bra och kommer ge barn och ungdomar i Vimmerby ännu bättre möjligheter till att spela fotboll, träffas, bli en del av samhället och därmed kanske också föreningslivet. Att det ger TjejTruppen mer fokus och att alla förhoppningsvis kan inspireras av Kosovares resa är också ett plus, säger Pelle Lindqvist. 

Samarbetet mellan Ica Kvantum och Vimmerby IF har tidigare uppmärksammats av ICA Sverige. 

– I samband med firandet av att Ica under 2017 fyller 100 år har det för alla Sveriges ICA butiker funnits möjlighet att söka bidrag till att förverkliga lokala sociala engagemang. Vi skickade in en ansökan och av flera hundra initiativ och engagemang som skickats in valdes vårt samarbete med Vimmerby IF ut och ihop med vår egen insats kan vi nu vara med och utveckla förutsättningarna för barn och ungdomar i Vimmerby, vilket vi är riktigt glada och stolta för.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt