Annons:

  • Lindgren: ”Känns grymt att sätta Vimmerby på kartan”

    David Lindgren var förstås stolt i samband med att Asllani Court invigdes i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

  • Lindgren: ”Känns grymt att sätta Vimmerby på kartan”

    Vimmerby IF mottog ett bidrag på 1,5 miljoner kronor från Postkodsstiftelsen. Foto: Jakob Karlsson

Lindgren: ”Känns grymt att sätta Vimmerby på kartan”

Tusentals personer besökte invigningen av Asllani Court i går. Projektledaren David Lindgren var förstås mycket nöjd med arrangemanget.
– Det känns grymt att sätta Vimmerby på kartan ytterligare, säger han.

Annons:

I flera år har Lindgren och Vimmerby IF arbetet med att skapa Asllani Court för att hylla föreningens bästa fotbollsspelare genom tiderna. I går kom man äntligen i mål och intresset för invigningen var stort.

Tusentals personer kom till Bullerbyn och såg Kosovare Asllani klippa bandet till den plan – om än i en uppiffad version – hon själv delvis växte upp på.

David Lindgren, projektledare för VIF:s sociala arbete, sken ikapp med solskenet.

– Det känns fantastiskt att vi fick vädret med oss och att det kom så mycket folk. Det kunde inte bli så mycket mer lyckat. Jag har inte räknat med att det skulle vara en sådan feststämning. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att åka förbi och se courten, det är ett landmärke och det har blivit bättre än man vågade hoppas på, säger han. 

"Kan inspirera andra tjejer"

Vägen till Asllani Court har varit krokig och bygglovet för planen har överklagats till Länsstyrelsen.

– Det har varit en väldigt lång väg hit och vi har nog nått måls ände. Det finns en överklagan, men vi utgår från att det kommer gå bra och att det här resultatet kommer stå kvar. Huvudsaken är att vi nådde i mål och att det blev såhär bra.

Vad betyder den här satsningen för föreningen?

– För det första är man jättestolt över att en spelare från vår förening har blivit tilldelad Diamantbollen, det är väldigt svårt förstås. Sedan är det också roligt att Kosovare är en så bra förebild som kan inspirera andra tjejer. Det vill vi bygga vidare på och det känns som att vi lyckats. Förhoppningsvis betyder det här mycket för tjejer och att fler kanske börjar idrotta.

 "Glad och stolt"

Själva invigningen var inte VIF:s enda glädjeämne under gårdagen. På scenen mottog man ett nytt stöd från Postkodsstiftelsen. Den här gången handlar det om 1,5 miljoner.

– Vi har haft samarbete innan och hoppas att de är nöjda med de satsningar vi gjort. Jag är glad och stolt över att de vill fortsätta och pengarna säkrar upp det arbete som är igång och det ger oss en möjlighet att utveckla vissa saker. Vi har planer på hur vi ska göra och pengarna gör det möjligt att fortsätta med det sociala arbetet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt