Annons:

Då kan ”Kosse” komma till Vimmerby - och så jobbar VIF vidare med Asllani Court

David Lindgren hoppas att det finns företag och organisationer som vill hjälpa till att förverkliga planerna på ett Asllani Court.

Då kan ”Kosse” komma till Vimmerby - och så jobbar VIF vidare med Asllani Court

Kosovare Asllani är som bekant ambassadör för det sociala projektet Tjejtruppen i Vimmerby. Snart kommer landslagsstjärnan på besök till hemstaden.
– Det är inte en fråga om hon kommer utan när vi får ihop det, säger David Lindgren.

Annons:

Tidigare i veckan fanns representanter från Vimmerby IF samt Kosovare Asllani på plats i Solna för att berätta om det nystartade integrationsprojektet. Ett projekt som riktar sig till unga tjejer med invandrarbakgrund. Asllani är, som vi tidigare har berättat, ambassadör för den så kallade Tjejtruppen, som leds av Amanda Sundberg och Emma Karlsson.

Snart på besök

Vimmerby IF:s dröm är förstås att få landslagsstjärnan att besöka hemstaden inom kort och på så sätt bli en ännu större del av projektet.

– Det var bra att vi fick träffa ”Kosse” så att vi kunde diskutera hennes roll i Tjejtruppen ytterligare.  Det handlar om att lyfta upp henne som förebild för den här gruppen tjejer, men också hur vi kan få det till mer än ett förebildskap, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

När kommer Kosovare Asllani till Vimmerby?

– Det är inte längre en fråga om hon kommer utan när vi kan få ihop det. Vi får se om det blir på den här sidan årsskiftet eller till våren. Hon tycker att det här är så pass viktigt och roligt att hon vill komma så snart som möjligt.

Måste lösa finansieringen

Redan i kväll får tjejerna i Tjejtruppen en liten överraskning från landslagsstjärnan.

– Hon skickade med en videohälsning som de ska få se på onsdag (läs: i kväll), säger David Lindgren.

En annan sak som diskuterades var hur man ska arbeta vidare med Asllani Court.

– Kosovare tycker att det är en jättehäftig idé och ambition och ser så klart gärna att det kan bli verklighet. Vi tycker att det har ett jättestort symbolvärde.

Finansieringen för att Asllani Court ska kunna bli verklighet är dock inte klar.

Hur jobbar ni vidare?

– Vi har tagit lite första kontakter och börjat skissa lite. Det är ett arbete som fortsätter nu.

Är du säker på att Asllani Court kommer att bli verklighet?

– Jag kan inte vara helt säker. Men jag skulle bli förvånad om det inte finns företag eller organisationer som skulle vilja stötta och lyfta en kvinnlig förebild, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt