Annons:

Jessica är ny ordförande i Gullringen:

Jessica Eriksson ersätter Niina Lynbech som ordförande i Gullringens GoIF. Foto: Privat

Jessica är ny ordförande i Gullringen: "Kan lika gärna göra det fullt ut"

När Niina Lynbech blev ny ordförande för Gullringens GoIF 2019 blev hon historisk. Nu avgår hon – och får en kvinna som efterträdare.
– Det känns roligt, säger Jessica Eriksson, som är ny ordförande.

Annons:

2019 blev Niina Lynbech historisk som den första kvinnliga ordföranden i Gullringens GoIF:s historia. Vid årsmötet i helgen avgick hon – men även den nyvalda ordföranden i föreningen är en kvinna.

– Det är framför allt personliga skäl som gör att jag inte kan lägga ner den tid och engagemang som krävs, säger hon.

Ny ordförande i Gullringen blir Jessica Eriksson som har suttit i styrelsen i två år.

– Det känns roligt. Jag har varit involverad i supporterklubben i 25 år och varit engagerad i föreningen på olika sätt länge. Nu kände jag att om man ska sitta med så kan man lika gärna göra det fullt ut, säger hon.

Klubben äger både Pumpen i Södra Vi och Örsåsa Loge utanför Gullringen. Två festplatser som lidit svårt av pandemin, men trots de svåra åren blev det ett plus med cirka 90 000 kronor under 2021.

– Under pandemin har det förstås inte varit så roligt. Varken grabbarna eller tjejerna har kunnat spela sina matcher fullt ut, och det har varit både frustrerande och tråkigt. Gemenskapen har fått sig en törn, men samtidigt har vi lärt oss nya angreppssätt både i styrelsen och föreningen. Nu känns det väldigt bra att det ser ut som att det blir en normal säsong 2022, säger Jessica Eriksson.

"Svårt locka folk ideellt"

Gullringen har både herr- och damlag i spel samt ett ungdomslag.

– Det är ett litet samhälle och finns det inte ungdomar så finns det inte. Samtidigt är vi glada att vi har ett ungdomslag igång. 

Vilka är klubbens största utmaningar framåt?

– Att få folk att vilja engagera sig ideellt. Det ideella arbetet lägger man på sin fritid och det behövs någon i entrén, någon som är speaker och någon som är matchvärd exempelvis. Någon måste stå i kiosken. Allt drivs av ideella krafter och det är en jättestor utmaning att få fler att vilja ställa upp ideellt. De som finns gör väldigt mycket olika saker. Men det är en utmaning som vi delar med allt föreningsliv. 

En annan utmaning hon lyfter är att få fler ungdomslag i spel.

– Det ger ungdomarna en meningsfull fritid och då behövs det också att föräldrarna ställer upp och skjutsar, tvättar matchställ en gång om året och säljer kaffe en gång per år kanske. 

Vice ordförande Tom Lynbech tackade också för sig. Övriga i styrelsen sitter kvar och Peter Johansson är ny ledamot.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt