Annons:

Kaosscener efter lokal fotbollsmatch – spelare knäade matchvärd till marken

Gullringens GoIF:s matchvärd knäades ner av en spelare i Assyriska IK när han skulle stoppa en person som gick i riktning mot linjedomaren efter slutsignalen i söndags. Spelare från båda lagen och även publik var därefter inblandade i tumultscenerna på Gullemon. Foto: Bildbyrån

Kaosscener efter lokal fotbollsmatch – spelare knäade matchvärd till marken

Kaotiska scener utspelade sig efter slutsignalen mellan Gullringens GoIF och Assyriska IK i söndags. Gullringens matchvärd blev knäad till marken efter ha stoppat en person som var på väg fram till ena linjedomaren. Det ledde till tumult med flera inblandade, såväl spelare som publik, på Gullemon.

Annons:

Gullringens GoIF hämtade upp ett sent tvåmålsunderläge till kryss hemma mot Assyriska IK i söndags. 

När slutsignalen löd kände sig nog båda lagen som förlorare.  

Gullringen gick med stor sannolikhet miste om kvalplatsen till division 3 och Assyriska lyckades inte komma bort från bottenstriden.  

Spelare knäade ner matchvärd

Det var inte det enda som hände vid slutsignalen. En åskådare, som senare visade sig vara en spelare i Assyriska, klev in på planen och tog sikte på linjedomaren, något som Gullringens ena matchvärd uppmärksammade och försökte avvisa honom från planen. 

– Det var en kille med ryggsäck som stod vid räcket och skrek på tre-fyra offsideavblåsningar de sista fem-tio minuterna. Vid slutsignalen såg jag att han kröp under räcket och gick rakt mot den assisterande domaren. Jag sprang bort och stoppade honom och sa att han inte fick gå in på planen. Han sa att han fick det för att han var spelare, men det hade jag inte en aning om, säger Gullringens matchvärd.

I nästa ögonblick låg Gullringens matchvärd ned på gräset efter att ha blivit knäad av en annan spelare i Assyriska.

– Det var en annan spelare i deras lag som skrek på mig och knäade ner mig. Min enda tanke var att skydda domaren, säger matchvärden.

"Matchvärden gör rätt"

Det gjorde att känslorna svämmade över och ett större tumult uppstod på planen när spelare från båda lagen och även publik rusade dit. Efter en stund lugnade situationen ned sig. 

– Jag gick fram till situationen, såg att vår matchvärd låg ned på gräset och att publik var på väg in på planen. Jag stoppade publik och det var andra som hjälpte till att stoppa dem. Det sköttes bra även om det skreks en hel del mellan båda lägren, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall. 

Gullringens matchvärd knäades ner bakifrån av en spelare i Assyriska när han skulle stoppa en person som var på väg in på planen och gick i riktning mot domaren. 

– Det är inte bra. Jag tycker att matchvärden gör rätt som stoppar den här personen. De är där för att skydda domarna, säger Patrik Wärnehall.

Assyriska anser att de inte fick skydd i tumultet, hur ser du på det?

– Det får stå för dem. Jag tycker att vi stoppade publiken bra, säger Wärnehall. 

"Bad om ursäkt och kramade om mig"

Personen som gick in på planen efter slutsignalen bad om ursäkt till Gullringens matchvärd efter en stund. 

– Han sa att det var hans fel för att han hade gått in på planen och förstod att jag gjorde som jag gjorde. Han bad om ursäkt och kramade om mig. Han tog på sig allting och sa att det inte var Gullringens fel, säger matchvärden.

Hur ser du på att det sprang ut publik på planen?

– Det är inte bra, men jag var samtidigt inte beredd på att det skulle bli så livat, säger matchvärden. 

"Vill visa att vi inte tycker att det är okej"

Gullringens ordförande Jessica Eriksson skickade under onsdagen in en skrivelse till Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd för att ge sin syn på händelseförloppet.

– Direkt vid slutsignalen upplevde vår matchvärd att en person från läktaren gick in på planen och tog sikte mot linjedomaren som hade fått utstå mycket klagomål under de sista minuterna av matchen. Vår matchvärd försökte avvisa honom från planen och det kom då en spelare från Assyriska som knäade honom så han föll till marken. 

Det uppstod tumult mellan spelare från båda lagen och även publik som kom in på planen, säger Jessica Eriksson och fortsätter: 

– Med tanke på att han hade varit så verbalt uttrycksfull och gått med bestämda steg mot linjedomaren blev det en reaktion från vår matchvärd för att avvisa honom från planen. Vi har i efterhand fått information om att han var spelare i Assyriska, hade klätt om och satt sig på läktaren. Det kan inte vår matchvärd ha koll på. 

Matchvärdarna pratade med domarna efteråt och linjedomaren hade upplevt obehag, enligt Jessica Eriksson. 

– Det vi har tryckt på i vårt mejl till disciplinnämnden är linjedomarens känslor och att vår matchvärd blev knäad och föll till marken. 

– Vi som förening vill visa att vi inte tycker att det är okej. Det är tråkigt för publiken, för föreningen och för de som faktiskt har det som sin arbetsplats. Jag tänker främst på linjedomaren, jag tycker att det är väldigt olyckligt. 

LÄS ÄVEN: Assyriskas egna ord efter stöket: ”Gangster wannabes försökte leka tuffa"

LÄS ÄVEN: Tumultet på Gullemon anmäls av båda klubbarna: ”Ord mot ord”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt