Annons:

Nykomlingen strävar efter att hänga kvar:

Isack Thuressons Djursdala SK ska testa sina vingar i division 4 och möter Örserums IK i morgondagens premiär. Foto: Ossian Mathiasson

Nykomlingen strävar efter att hänga kvar: "Måste vara ärliga mot oss själva"

Division 4-nykomlingen Djursdala SK står inför en tuff säsong och kommer verkligen ställas på prov. På långfredagen är det premiär hemma mot Örserums IK. 
– Det är många lag som har andra ambitioner än vad vi har, säger nyckelspelaren Isack Thuresson.

Annons:

Djursdala SK vann division 5 efter en strålande fjolårssäsong. Nu väntar spel på högre nivå och målsättningen är att hänga kvar. 

– Vi måste vara realistiska och ärliga mot oss själva och förstå att det kommer bli tufft. Vissa lag i serien tränar fyra gånger i veckan och är seriösare än vad vi i DSK är. Kan vi hålla oss kvar i division 4 så är jag nöjd, säger Isack Thuresson. 

DSK har i sin trupp flera spelare som har spelat högre upp i seriesystemet, bland annat Markus Ahl, Daniel ”Bränna” Gustafsson, Jonatan Stridh, Isack Thuresson och Christian Simonsson. 

– Vi har ett bra lag om alla är med, sedan ska man inte underskatta betydelsen av att vara samspelta och träna ihop. Vi har inte tränat ihop lika mycket som många andra lag men vi har ingen anledning att be om ursäkt för att vi har gått upp. Det är så seriesystemet ser ut, är man bäst i en serie så går man upp, säger Thuresson. 

"Andra ambitioner än vad vi har"

Han tycker att det ska bli roligt att seriespelet äntligen drar igång efter flera månaders försäsong. 

– Försäsong och träningsmatcher är inte så roligt. Det ska bli både roligt och utmanande att spela i division 4 och se hur vi står oss, säger han. 

Hur tror du att ni står er gentemot de andra lagen i serien?

– Jag har inte så bra koll på de andra lagen. Det är många lag som har andra ambitioner än vad vi har och jag tror att det kan bli en ganska uppdelad serie med toppen för sig och botten för sig. Vissa lag i serien ligger på en annan nivå vad gäller både ambitioner och kvalité på spelarna. 

Premiär hemma på Dalavallen

Djursdala kommer för första gången på väldigt länge ställas mot både Gullringens GoIF och Vimmerby. 

– Det ska bli roligt att möta dem. Det blir lite mer folk som kommer och kollar och på så vis blir matcherna roligare att spela. 

I morgondagens premiär hemma på Dalavallen väntar en annan nykomling från division 5, nämligen Örserums IK. Thuresson kommer med stor sannolikhet spela forward i premiären. 

– Vi går in med inställningen att vi ska vinna den. Det är premiär och match på hemmaplan, då ska vi vinna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt