Annons:

Jens Karlsson blev tvåmålsskytt i Gunnebos seger mot Tuna. Foto: Arkivbild

Bottenlaget Gunnebo skrällde mot tabellettan Tuna: "Grymt skönt"

Botten mot toppen. Då var det botten som vann. Gunnebo IF besegrade IFK Tuna med 2-1 på hemmaplan.
– Det var grymt skönt, säger tränaren Peter Lönnblom.

Annons:

Nästjumbon Gunnebo mot serieledande Tuna. Allt började också som förväntat med ett rätt tidigt ledningsmål för gästerna. Martin Carlsson var säker från straffpunkten.

– Tuna inleder väldigt bra och de hade ett varierande anfallsspel. Då kändes de farliga och gör det bra. Vi håller ändå bort dem och efter vår kvittering tar vi över tycker jag. Vi drar ner laget lite och drar ned på tempot. Vi får ju anpassa oss efter läget, säger Gunnebos tränare Peter Lönnblom.

Jens Karlsson utjämnade till 1-1 på frispark och det var samme spelare som också avgjorde matchen. Från straffpunkten satte Karlsson 2-1 för bottenlaget, som tog en riktig skalp mot serieledaren.

– Vi har torskat många jämna matcher där vi varit med och någon gång måste det ju vända. Nu ska vi försöka rida på det här.

Tappad serieledning

IFK Tunas tränare Oskar Eriksson var förstås inte belåten med resultatet.

– Det var synd. Flest mål vinner och så är det. De får en tveksam straff och gör ett mål till på en fast situation. Det är vad de har, men vi har svårt att spela igenom ett helt lag när de faller hemåt. Vi blir lite för bekväma i det och då blir det farligt varje gång de tjongar iväg bollen. Det handlar bara om bekvämlighet, eftersom det kräver lite extra av oss. Vi har ändå tio till 15 chanser, men det vill sig inte, säger han.

Att Anton Carlsson fortfarande saknas märks, menar Tuna-tränaren efter tredje förlusten på fyra matcher. Tuna är kvar i toppen, men har tappat sitt tydliga grepp och blev omsprungna av Hultsfreds FK.

– Han är en farlig pjäs som saknas. Vi har andra duktiga offensiva spelare också, men det har inte lossnat för dem. 

Martin Carlsson drog på sig ett rött kort och missar nästa match. Beröm i Tuna fick Ted Åström Åberg. Tvåmålsskytten Jens Karlsson gjorde ett hästjobb på planen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt