Annons:

Kristoffer Lindholm var en av Gunnebos segerskyttar. Foto: Arkivbild

Gunnebo vann med klara siffror mot Tuna i cuppremiären

Gunnebo IF fick en smakstart på Toyota Cup-gruppspelet. IFK Tuna besegrades med 4-1. – Siffrorna blev kanske lite väl stora, säger tränaren Peter Lönnblom.

Annons:

Gunnebo, som inte har spelat någon match innan den här, hade 2-0 i paus. Då hade Kristoffer Lindholm spräckt målnollan och Jens Karlsson fyllt på med 2-0. 

I den andra halvleken kom 3-0 genom Majid Jafari och 4-0 från Pontus Danesten. 

– Det här var vårt första pass på stor plan och det var både upp och ned. Vi har valt att inte köra någon träningsmatch innan. Det var en bedömning vi gjorde, säger tränaren Peter Lönnblom.

Oliver Johansson reducerade för Tuna i slutminuterna.

– Siffrorna blev lite för stora. Vi gör några misstag, men annars var två steg framåt kollektivt sett jämfört med tidigare. Vi höll ihop laget bättre försvarsmässigt. Vi är inte riktigt samspelta, men vi kunde ha gjort några mål till, säger Mattias Gustavsson.

Lönnblom var nöjd med cuppremiären och de tre poängen.

– Siffrorna blev lite större än hur matchbilden var, men vi gör det bra. Särskilt i den första halvleken. Vi hade pratat mycket om försvarsspelet, men i andra halvlek blir vi lite trötta. Överlag var det bra och vi var väldigt effektiva.

Håkan Karlsson, som missade hela förra säsongen, var tillbaka och fick beröm. Även Ludvig Heinz förtjänade plus. Hos Tuna stack Albion Mataj och Anthon Békési ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt