Annons:

Lagkaptenen en av alla avstängda:

Alexander Swartz är en av fem spelare i gulsvart som missar matchen mot Tranås. Foto: Ossian Mathiasson

Lagkaptenen en av alla avstängda: "Måste hålla oss i schack"

Alexander Swartz är en av fem nyckelspelare som är avstängda efter den mentala genomklappningen i derbyt. Efter matchen var kaptenen tom.
– Det är jävligt onödigt av oss. Vi måste kunna hålla oss i schack, säger han.

Annons:

Gullringens GoIF såg ut att ta tre viktiga poäng i jakten på kvalspel och såg ut att hindra Vimmerby IF från att fira seriesegern på Gullemon. 

Efter en situation på mittplan, där Gullringslägret ville ha frispark, kunde Vimmerby reducera och därefter föll hemmalaget ihop totalt. 

Matchen slutade 2-2, Vimmerby fick dra på sig guldhattarna och Gullringen fick fem nyckelspelare avstängda. 

– Just nu är det bara en jävla tomhet även att vi tar en poäng. Vi ger bort matchen sista kvarten och domaren visar från start att han ska döma i Allsvenskan. Han kanske ska lugna ned sig lite, säger Gullringens lagkapten Alexander Swartz. 

Själv ådrog sig Swartz en varning för att ha protesterat mot den uteblivna frisparken till Ricky Gustafsson.

– Jag joggar efter och frågar varför det inte blir frispark. Det är en solklar frispark och jag vet inte om något kort är rätt. Man måste kunna ha en dialog och det är ett derby, där det måste få smälla lite. Samtidigt får vi skylla oss själva. Det är jävligt onödigt att ta de här korten och framför allt korten från bänken. Det spelar ingen roll om det är frispark eller inkast. Vi måste kunna hålla oss i schack, säger han.

"Kändes som vår dag"

Mittbacksklippan kände annars länge att det här var Gullringens kväll.

– Petter (Gustafsson) gör en strålande match med många fina räddningar. Det kändes verkligen som vår dag och vi håller ihop det rätt bra. Hade vi fått 3-0 hade det nog sett annorlunda ut. 

Fem tongivande spelare missar matchen mot Tranås. Vad tänker du om det?

– Det är bara att ta det. Vi har unga spelare som kan komma in och det är bara att gå in och göra jobbet från start. Vi ska göra vad vi kan. Klart det blir tuffare nu, men det är bara att ta det härifrån och försöka ta poäng mot Tranås. Klarar vi inte det så har vi gjort en fin säsong ändå. Får vi behålla laget så blir vi ännu starkare nästa år och kan gå för att vinna den här serien.

Huvuddomaren Simon Butros ville inte kommentera Gullringens uttalanden efter matchen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt