Annons:

Uppdragen fick nyckelspelaren att stanna kvar: ”Svårt att kombinera”

Simon Henriksson har bestämt sig för att stanna kvar i Djursdala SK. Foto: Ossian Mathiasson

Uppdragen fick nyckelspelaren att stanna kvar: ”Svårt att kombinera”

Gullringens GoIF hoppades och huvudpersonen själv var intresserad. Men Simon Henrikssons olika uppdrag i Djursdala SK fick honom att stanna kvar.

Annons:

Djursdala SK:s sejour i division 4 blev ettårig – och klubben är tillbaka i division 5 igen. Anfallaren Simon Henriksson funderade efter säsongens slut över sin fotbollsframtid och tankarna kretsade kring en övergång till Gullringens GoIF eller en fortsättning i Djursdala SK. 

Efter mycket funderande kom beskedet att han blir DSK trogen ytterligare en säsong. Han är sportsligt ansvarig och styrelseledamot i Djursdala och känner att det inte är möjlighet att kombinera de nämnda rollerna med spel i gulsvart. 

– Det har varit mycket funderingar fram och tillbaka under hösten. Jag har haft en jättebra dialog med Gullringen och Djursdala, och fick möjlighet att tänka hur länge jag ville för båda klubbarna. Men veckorna innan mitt beslut har jag mer och mer känt att det hade blivit väldigt svårt för mig att kombinera mina roller i DSK med spel i Gullringen. På ett sätt tycker jag det är extremt tråkigt, för jag har tyckt det varit mycket roligt på träningarna med dem. Samtidigt har jag ett väldigt stort hjärta för Djursdala och ibland kan man inte sätta sig själv i första rummet rent sportsligt, säger Simon Henriksson.

"Hade blivit ohållbart"

Simon Henriksson medverkade i alla DSK:s matcher i division 4 och var en av lagets främsta spelare. Han blev också lagets bäste målskytt under säsongen.

Du var inte sugen på att ta chansen och spela i division 4 en säsong till? 

– Jo, jag var verkligen jättesugen på att göra det i ett förmodat topplag. Sedan kan jag inte nu veta hur mycket speltid jag hade fått, men jag har aldrig haft så bra förutsättningar som nu och det går inte att jämföra med mina tidigare sejourer i gulsvart. 

Hade det inte varit möjligt att spela i Gullringen och ha kvar dina roller i DSK?

– Jag trodde det skulle finnas en möjlighet till en början, men insåg mer och mer att det hade blivit ohållbart och att jag i sådana fall försatt mig själv i ett fängelse. Jag skulle ha tränat tre gånger i veckan i Gullringen, men samtidigt varit involverad i olika saker i Djursdala. Det hade jag inte mått bra av.  

Känner du på något sätt att du ångrar ditt beslut?

– Jag kommer säkert ångra mig till och från. Jag kan vara en ganska velig person och oavsett om man säger ja eller nej till något, så går man miste om något annat. Men nu har jag tagit det här beslutet och det är bara att acceptera.

Flera tunga spelartapp

Djursdala SK får börja om i division 5 och har tappat ett gäng spelare sedan degraderingen, bland annat Jihad Assaf, Markus Ahl, Dzenan Hrnic och Patrik Larsson. 

– Jag tror att nästa säsong kan bli bra. Jag tycker det var väldigt synd att tappa Jihad Assaf (IFK Tuna), men jag hoppas fortfarande att vi kan fylla på med en del spelare. Att förlora Markus Ahl, som var vår överlägset bäste ifjol, är förstås ett jättetapp. Men vi är tillbaka i femman igen och just nu är det nog mer lagom nivå för klubben. Sedan vet man inte vad som händer. Många i femman har rustat sjukt starkt, så det kan nog bli en tuff serie.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt