Annons:

Henrikssons ord efter överraskande flytten:

Simon Henriksson har gjort sin sista match i Djursdala SK för den här säsongen. Forwarden lånas ut till Gullringens GoIF under resterande del av höstsäsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Henrikssons ord efter överraskande flytten: "Släpper inte Djursdala på något sätt"

Från säkrat kontrakt med Djursdala SK till toppstrid med Gullringens GoIF. Simon Henriksson, 30‚ går till moderklubben på lån precis före transferfönstrets stängning.

Annons:

Gullringens GoIF är på jakt efter avancemang till division 3 och förstärker truppen inför säsongsavslutningen. 

Dagens Vimmerby berättade under tisdagen att försvararen Hampus Härnström ansluter från division 3-jumbon Kisa BK. 

Andra höstförstärkningen presenterades på onsdagskvällen. Djursdalas notoriske målgörare Simon Henriksson avslutar säsongen i moderklubben på lån. 

– Förklaringen är att vi har ett bra samarbete med Gullringen och har lånat Herman Lynbech och Hugo Johansson av dem nu i augusti. Båda ville vara kvar i DSK säsongen ut för att få chans till mer speltid och det var något vi i DSK också tyckte var en bra lösning. Gullringen undrade då om man inte kunde få något i gengäld för att bredda truppen inför sin toppstrid som stundar. Jag var väldigt nära och sugen på att testa division 4-spel med Gullringen inför den här säsongen, men jag har ju en väldigt speciell relation med Djursdala och det stoppade mig då. Nu säkrade vi i princip kontraktet mot Södra Vi i den senaste omgången, så att jag tillhör Gullringen de sista omgångarna gör att fler duktiga spelare får chansen till mer speltid i Djursdala. Jag är dessutom avstängd i kommande omgång, så det är fem matcher det handlar om, säger Simon Henriksson. 

"Vissa höjer säkert på ögonbrynen"

Simon Henriksson är inte bara spelare i Djursdala SK utan han har flera viktiga roller vid sidan av planen. Han är sportsligt ansvarig och sitter med i föreningens styrelse. 

Hur ser du på klubbytet med tanke på dina olika roller i Djursdala SK?

– Jag förstår att det kan verka oerhört märkligt och att vissa säkert höjer på ögonbrynen. Men jag kommer ha kvar alla mina roller i DSK och fortfarande vara sportsligt ansvarig och sekreterare i styrelsen. Det är ju rätt ovanligt att man har dessa roller när man själv spelar ändå, så att jag avslutar höstsäsongen i Gullringen ska inte påverka det på något sätt. Jag kommer också träna med båda klubbarna under september och oktober, så jag släpper definitivt inte Djursdala på något sätt. Självklart är det lite tråkigt att inte kunna fullfölja säsongen i DSK, men jag är övertygad om att laget löser det minst lika bra oavsett.

Vad förväntar du dig att få för reaktioner?

– Blandade säkerligen. Men det är viktigt att poängtera att det här kommer sig av att Djursdala lånat två spelare av Gullringen, att DSK i princip säkrat kontraktet och att Gullringen vill ha något i gengäld plus att de behöver bredda sin trupp i slutdelen av säsongen. Det är det jag hoppas att man förstår. Någon blir säkert besviken på mig, men det får man gärna ta med mig då så går det att diskutera och resonera kring det.

"Lovar att alltid ge ett stenhårt jobb"

Gullringen slåss i toppen av division 4 och spelar en viktig match borta mot Tranås FF på fredag. Då saknas Henriksson eftersom han blev avstängd efter sitt tredje gula kort i Djursdalas match mot Södra Vi IF i fredags.

Vad tror du om Gullringens chanser att ta klivet upp?

– Det var ju ett väldigt onödigt poängtapp mot Tenhult senast, men både Tranås och Vista föll ju i sina matcher så det är en spännande toppstrid som väntar. Vi har ju kvar att möta både Tranås och Vista, så mycket ligger ännu i våra händer. Jag tror chanserna är rätt goda och det ska bli kul att försöka slåss om seriesegern

Vad hoppas du kunna tillföra i din nya klubb?

– Jag hoppas kunna tillföra ännu mer konkurrens i de sista omgångarna av serien. Det finns redan väldigt många spelare som är bättre än vad jag är i gulsvart, men det börjar ju bli tider för avstängningar och annat. Det är ju ingen hemlighet att Gullringens trupp varit lite tunn, så förhoppningsvis kan jag tillföra något och jag lovar att alltid ge ett stenhårt jobb om jag får någon speltid.

Är tanken att du återvänder till Djursdala nästa säsong?

– Det är utformat som ett lån under resterande del av höstsäsongen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt