Annons:

SVIF spikar målvaktssidan – årets överraskning stannar i klubben

Joakim Hammar blir kvar i Södra Vi IF. Foto: Simon Henriksson

SVIF spikar målvaktssidan – årets överraskning stannar i klubben

Årets överraskning blir Södra Vi IF trogen. Det rör sig om Joakim Hammar som enligt klubben jagats av flera lokala lag efter säsongens slut.

Annons:

På årsfesten prisades Joakim Hammar som årets överraskning inom klubben. Detta sedan han lämnade offensiven och blev ytterback under den gångna säsongen. 

Nu står det klart att Joakim Hammar, 29, blir kvar i division 5-klubben år 2023. Detta trots att flera andra klubbar försökt fånga hans intresse.

– Jag tycker att Södra Vi har något väldigt spännande på gång med nuvarande truppbygge och nyförvärven som har kommit in. Det ser mer intressant ut än på länge och då skulle det kännas dumt att inte stanna kvar och dra mitt strå till stacken för att försöka oss på att få en riktigt rolig säsong efter senaste säsongen som var tung. Jag har även fått ett gott intryck av den nya tränarduon och sammanhållningen är en stor faktor till att jag stannar kvar. Jag känner alla och många av vännerna umgås jag med även utanför fotbollen, säger Joakim Hammar till klubbens sociala medier.

Skadade målvakter fortsätter

Klubbens målvaktsuppsättning är även den spikad. Det blir Pontus Holm och Philip Hubbard, två målvakter som fick stora delar av fjolårssäsongen kantad av skador, som ska slåss om handskarna 2023.

– Det känns tryggt att vi har två så pass bra målvakter när vi går in i 2023. Vi känner till både Pontus och Phillips skadeproblematik och hoppas att de håller sig skadefria och kan sporra varandra. Det känns också riktigt bra att Joakim spelar i SVIF i ett år till. Han har varit viktig för oss i flera raka säsonger, säger Ossian Mathiasson i SVIF:s sportgrupp. 

Tidigare i veckan meddelade klubben att Filip Larsson, Adis Tahiri, Ramadan Gushani, Viktor Karlsson och Hugo Karlsson också blir en del av truppen. De två sistnämnda lyfts upp från pojklaget medan övriga gett klartecken för fortsatt spel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt