Annons:

Fem snabba med Vimmerby inför KM:

Rickard Thuresson pekas ut som en nyckelspelare för VIF.

Fem snabba med Vimmerby inför KM: "Tror givetvis att vi vinner"

Pandemin har stoppat två raka kommunmästerskap i futsal. Nu är det dags igen – och Dagens Vimmerby ser över hur alla lag ser på turneringen. Nu är det dags för en av de stora favoriterna, Vimmerby IF. Patrik Gunnarsson besvarar våra frågor.

Annons:

Hur är ditt lags form?

– Det här är mitt allra första KM, så det känns lite speciellt. Vi har kört en del futsal och formmässigt ser det bra ut tycker jag. Vi inledde med att träna utomhus ett tag efter säsongen, men i december har vi legat på åtta till tio träningar inomhus. Mest blir det ju att man bara spelar, men vissa tycker verkligen att det är roligt.

Vad är er målsättning i KM?

– Vår målsättning är att vinna. Annars skulle vi inte ställa upp. Så är det alltid som idrottare tycker jag, annars finns det ingen mening. Men det kommer bli tufft. Det känns som att det är många som tränat på bra.

Vilka fyra lag går vidare till semifinal?

– Allt beror ju på vilka lag man kommer med, men får jag bara rätt upp och ned tippa så tror jag på oss, Gullringen, Södra Vi, Tuna.

Vilket lag vinner KM?

– Jag tror att vi vinner givetvis.

Vilka spelare ska man hålla koll på i ditt lag?

– Som jag känner det är det "Thure" (Rickard Thuresson) och "Ponta" (Pontus Kägo Bragsjö). Den ene har väldigt god teknik i futsal och jäkligt snabb i fötterna, alltså "Thure". "Ponta" har en jäkla fart och det ska bli intressant att se dem.

Vimmerby IF spelar sin premärmatch mot Djursdala SK klockan 09.30. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt