Annons:

DSK plockar in ung spelare från VIF:

Christofer Borsiö är klar för Djursdala SK. Foto: Pressbild

DSK plockar in ung spelare från VIF: "Bästa vägen för min fotbollsutveckling"

Djursdala SK har värvat flera unga spelare inför årets säsong. Här kommer ytterligare en ung förstärkning. Christofer Borsiö, 17-årig försvarsspelare från Vimmerby IF:s organisation, ansluter. 

Annons:

Djursdala SK har sedan tidigare plockat in målvakten Karl Ekholm, forwarden Ludvig Lundqvist och ytterbacken Jonathan Arvidsson. 

Nu är nästa värvning i hamn. 17-årige försvararen Christofer Borsiö ansluter från Vimmerby IF där han har tillhört deras seniortrupp. 

"Jag väljer spel i DSK kommande säsong för att jag ser det som den bästa vägen för min fotbollsutveckling. Mitt intryck av DSK så här långt är att det är en ambitiös klubb som vågar sätta krav på sina spelare, vilket krävs för att lyckas bra i serien kommande säsong. Det är även ett skönt gäng med vissa nya samt gamla ansikten för mig", säger Christofer Borsiö i ett pressmeddelande. 

Fortsätter träna med VIF

Faktum är att han kommer fortsätta träna ett antal pass med Vimmerby IF:s seniorer under 2023 och samtidigt träna och spela matcher för DSK i division 5.

"Lösningen med att jag kommer kunna fortsätta träna med VIF ser jag som en bra möjlighet för att fortsätta utvecklas med många träningar i veckan, vilket gynnar både mig och DSK. Jag är tacksam för att klubbarna kunde komma överens om det", säger Christofer Borsiö.

Simon Henriksson, sportsligt ansvarig i föreningen, är mycket nöjd med förstärkningen.

"Christofer har imponerat på våra träningar och har stått högt upp på vår önskelista. Vi ser också väldigt positivt på lösningen för Christofers bästa, där han fortsätter att träna med Vimmerby IF en till två gånger i veckan. Det kommer både vi, Vimmerby IF och Christofer själv tjäna på framåt", säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt