Annons:

Mathiasson och Henriksson tippar division 3 – här hamnar VIF och VFF

Simon Henriksson tror att Vimmerby IF slutar fyra i division 3 och Ossian Mathiasson är mer försiktig och sätter VIF på plats sju. Foto: Ossian Mathiasson

Mathiasson och Henriksson tippar division 3 – här hamnar VIF och VFF

Division 3-fotbollen drar igång på långfredagen. Fotbollsexperterna Ossian Mathiasson och Simon Henriksson på Dagens Vimmerby/Dagens Västervik tittar i kristallkulan och siar hur division 3 nordöstra ska sluta. 

Annons:

Ossian Mathiasson

1) BK Ljungsbro 

2) Adas United

3) Borens IK

4) Hemgårdarnas BK

5) Eneby BK

6) Myresjö/Vetlanda FK

7) Vimmerby IF

8) Lindö FF

9) Kisa BK

10) IF Haga

11) Hvetlanda GIF

12) Västerviks FF

Kommentar: 

Vimmerby IF är tillbaka på förbundsnivå och jag placerar nykomlingen på plats sju i tabellen. Nyckeln till en lyckad säsong är att nyckelspelarna håller sig skadefria och att VIF får spela med samma manskap varje match eftersom truppen inte är så bred. Här finns kvalité och potential att sluta lite högre upp i tabellen, men det är farligt att sikta för högt då serien är tuff och består av många duktiga lag. 

Västerviks FF går en tuff säsong till mötes med tanke på den stora omsättningen i spelartruppen. Många kännbara förluster under frimånaden har försvagat truppen samtidigt som nyförvärven har hämtats in från lägre divisioner, vilket gör att jag placerar klubben som jumbo i division 3. 

Bottenstrid tror jag att det blir för Kisa BK som har tappat flera tongivande spelare. De undviker direktnedflyttning men får kvala sig kvar i division 3. Det blir intressant att se vad Gustavo Borges, nyförvärvet från IFK Tuna, kan åstadkomma i sin nya klubb.  

I toppen känns det som att storsatsande Ljungsbro och förra säsongens tabelltvåa Adas United gör upp om seriesegern. Ljungsbro har värvat smart och starkt, däribland Ludwig Strömbom från Vimmerby IF och David Cederholm från Rimforsa IF, behållit ett koppel intressanta spelare och har det bra ställt på alla positioner. Därför tror jag att de drar det längsta strået.

Simon Henriksson

1) Adas United

2) BK Ljungsbro

3) Eneby BK

4) Vimmerby IF

5) IF Haga

6) Hemgårdarnas BK

7) Borens IK

8) Myresjö/Vetlanda FK

9) Lindö FF

10) Hvetlanda GIF

11) Västerviks FF

12) Kisa BK

Kommentar: 

Både Västerviks FF och Kisa BK ser ut att få det tufft i årets division 3. Även om det är spännande derbyn mot Vimmerby och flera roliga matcher, så har jag svårt att se att något av dessa lag ska räcka till över hela säsongen. Båda får det oerhört kämpigt, även om Jonathan Fält Öhrs grabbar gärna får överbevisa mig.

Hemgårdarna är en pigg nykomling och Ljungsbro ser betydligt starkare ut än förra året.

Vimmerby IF som fyra? Tja, ett tag var jag inne på att ha laget som tvåa. Nog för att den division 4-serie laget sprang hem ifjol var en av de svagaste sedan förra istiden. Men här finns rutin från både division 2 och 3 sedan tidigare i rätt stora mängder och VIF ser spännande ut. Karlo Goranci är dessutom ett perfekt nyförvärv. Jag är rätt övertygad om att det blir en rolig nykomlingssäsong för Vimmerby.

Seriesegrare, då? Adas hade vunnit ifjol om Nässjö inte existerat. Det blir knallhårt mellan dem och Ljungsbro, men Adas tar direktsteget upp i tvåan.

Fotnot: Ettan tar klivet upp i division 2, tvåan kvalar upp till division 2, nian kvalar ner till division 4 och tian, elvan och tolvan degraderas till division 4. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt