Annons:

Petter med starkare psyke skakade av sig bjudning – nu väntar derby

Petter Gustafsson klappas om av Alexander Svartz efter misstaget mot Malmbäck. Det skakade Gullringsmålvakten av sig på nolltid och i kväll är det dags för derby mot Hultsfreds FK på bortaplan.

Petter med starkare psyke skakade av sig bjudning – nu väntar derby

Flera kanonräddningar men också en bjudning. Med ett starkare psyke skakade Gullringskeepern Petter Gustafsson av sig premiärmisstaget och laddar för derby på Knektavallen i afton. 
– Hade det hänt för något år sedan så hade jag grävt ner mig fullständigt, säger han inför kvällens derby mot Hultsfreds FK. 

Annons:

Det var i mitten av första halvlek i Gullringens premiär mot Malmbäcks IF som snöpliga missen inträffade. Målvakten Petter Gustafsson tog emot en boll i straffområdet och slog en passning rakt i gapet på en motståndare som enkelt slog in bollen i öppet mål fram till 1–0. 

– Jag fick en passning från ”Högga” (Martin Höglind Stridell) och jag kikade efter var ”Ralle” (Rasmus Bexell) var. Jag hörde Ola (Lindblom) säga ”häråt, häråt, det är lugnt” och jag bara slog bollen och hade noll koll på att en av deras spelare stod där, tog emot bollen och gjorde mål. Det måste ha sett konstigt ut men vi vill spela ett sånt spel och då kan det kosta ibland. Sedan är det alltid så att det syns mycket mer när en målvakt gör ett misstag än när en annan spelare gör det, säger Petter Gustafsson.

"Det bara rann av mig" 

Petter Gustafsson klappades om av lagkamraterna, skakade med ett starkare psyke av sig bjudningen och samlade ny kraft. 

– Många har sagt att det kändes som att jag skakade av mig det som hände och det gjorde jag väl. Jag har alltid haft det emot mig, att jag blir så jäkla besviken på mig själv. Det bara rann av mig och jag känner att jag har hela laget bakom mig. Hade det hänt för något år sedan så hade jag grävt ner mig fullständigt, men jag har blivit äldre och bättre på att släppa saker som händer och gå vidare, säger Gustafsson. 

Han fick efter paus se sitt lag parkera på offensiv planhalva och bärga tre poäng i premiären. Rasmus Bexell nickskarvade in kvitteringen och Albin Gustafsson sköt segermålet på straff. 

– När vi gick in i halvtid var det inget snack. Vi kände att vi var bättre och att vi kommer vinna matchen om vi trummar på. Skönt att börja med en trepoängare och nu är det bara att tuffa vidare och köra.  

Derby mot HFK i afton

Gullringens andra seriematch blir inte vilken match som helst. Hultsfreds FK väntar i ett intressant derby på Knektavallen.

– Jag tänker väl att de lär backa hem med sitt lag och att vi får äga mycket boll. Jag hoppas att vi kan komma ut med bra självförtroende, våga rulla som vi vill och luckra upp dem. 

Gustafsson ser kvällens tillställning mer som en vanlig match än ett derby.

– Visst är det en derbymatch, men jag själv känner inga heta derbykänslor. Det beror nog på att jag har dålig koll på vilka spelare som spelar i Hultsfred. För några spelare i laget blir matchen lite mer speciell med tanke på att de känner varandra från skolan. 

Tillbaka fullt ut efter "konstgrässkada"

Petter Gustafsson är tillbaka i full träning efter att ha missat delar av försäsongen på grund av en skada som troligen är orsakad av konstgräset.

– Jag landade på höften, precis över midjan på vänstersidan, på en träning. Det gjorde så ont och jag blev svullen. Jag tog det lugnt i en vecka och då försvann det. Sedan slängde jag mig en gång på träningslägret på Öland och rev upp skadan efter ett-två skott. Jag var hos en läkare som trodde att det var ett muskelfäste som hade fått sig en törn. Nu när vi har kommit ut på naturgräs har det inte varit några problem alls. Jag är helt återställd och känner jag mig starkare än någonsin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt