Annons:

Målvakten har opererat sig – hoppas vara tillbaka till premiären

Gullringens målvakt Petter Gustafsson har opererat bort menisken och blir borta från spel ett tag. Hans förhoppning är att vara tillbaka i spel till premiären. Foto: Gullringens GoIF

Målvakten har opererat sig – hoppas vara tillbaka till premiären

Efter knäproblem i flera månader valde Gullringens GoIF:s burväktare Petter Gustafsson att genomgå en operation och ta bort menisken. Han hoppas vara spelklar till division 4-lagets premiär i mitten av april. 

Annons:

Gullringens 22-årige målvakt Petter Gustafsson opererade bort menisken på Motala sjukhus på torsdagen. 

– Det är något som jag har störts av sedan juni förra året. Det gjorde att jag var borta från spel under en längre period i höstas, säger Petter Gustafsson och fortsätter:

– Först ville en läkare att jag skulle träna upp knät för att de inte skulle behöva göra en operation. Det blev bättre, men jag hade fortsatta problem med det.

Läkaren på Motala sjukhus förstår att Petter Gustafsson har dragits med knäproblem.

– När det väl hände måste menisken ha blivit intryckt på något sätt. Jag förklarade för läkaren att det var värre i början och nu på sistone har det funkat okej. Jag har spelat fotboll, men det har fortfarande strulat och jag känner att det är något som inte är som det ska vara. Läkaren sa att jag har nött bort den lilla biten och det bara var en liten flärp som låg kvar och irriterade, säger Petter Gustafsson. 

Siktar på spel i seriepremiären

Det var i samband med en träning på Gullemon, strax före sommaruppehållet, som Petter Gustafsson gjorde illa knät.

– Jag skulle bara resa mig upp när jag vred till knät på något konstigt sätt.

Det gjorde att han missade i stort sett hela höstsäsongen på grund av skada. 

– Jag minns att jag spelade första matchen efter uppehållet och fick hoppa in mot Assyriska under hösten. Tanken var inte att jag skulle spela. Jag satt med för att abstinensen var så hög och fick spela när Tom (Polder) blev utvisad.

Han spelade kommunmästerskapet i futsal i januari och vaktade målburen i de två inledande träningsmatcherna mot IFK Västervik och IFK Tuna. 

– Det har känts lustigt att vara med och köra ”fullt” och samtidigt veta att jag ska operera mig. Det har funkat okej, men jag har hela tiden känt att något är fel och att jag inte kan göra mitt absoluta max alla gånger. 

Operationen gick bra och Petter Gustafsson hoppas vara spelklar till Gullringens seriepremiär i mitten av april. 

– Läkaren tror att det kommer gå rätt snabbt för mig att komma tillbaka för att jag har kört rätt mycket rehab. Seriepremiären är sex veckor bort och jag siktar på att vara tillbaka då. Det blir rehabträning i några veckor och sedan är det okej att trappa upp träningen så länge jag inte får ont. Jag får känna efter, ta det lugnt och försöka vara ärlig mot mig själv. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt