Annons:

Kägu Bragsjö sen poängräddare i dramatiskt toppderby

Toppmötet mellan Tjust IF FF och Vimmerby IF slutade med delad pott efter Stina Kägu Bragsjös sena kvitteringsmål. Foto: Viktor Allvin

Kägu Bragsjö sen poängräddare i dramatiskt toppderby

Det såg ut att bli hemmaseger i division 2-derbyt mellan Tjust och Vimmerby på Hammarvallen. Stina Kägu Bragsjö ville annat och satte 2-2 på stopptid.

– Det känns rättvist, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson efteråt.

Annons:

Hemmalaget Tjust inledde matchen strålande och ägde mer eller mindre hela första halvlek. De gjorde även matchens första mål redan efter fem minuter när Filippa Karlberg tryckte in bollen efter en något rörig situation i straffområdet. Det var bud på fler mål, men 1-0 stod sig halvleken ut.

– Vi är stabila, har vår spelplan och gör det vi pratat om inför matchen. Vi satte hög press och låg nära dem, det gjorde att vi kunde vara mer offensiva, säger Tjusts Malin Engström, med ett långt förflutet i VIF-tröjan. 

Nyckelspelaren utgick skadad

VIF kom ut efter paus som ett annat lag och redan efter någon minut kom kvitteringen genom skyttedrottningen Nathalie Johansson. Hennes, och VIF:s, glädje blev kortvarig. Efter en duell med gamla lagkamraten Engström tvingades Nathalie kliva av med en förmodat stukad fot. 

– Hela laget fortsatte kämpa, ingen vek ned sig efter skadan, det kanske blev så att alla tog lite mer ansvar istället, säger Brorsson.

VIF fortsatte ha mest boll och skapa chanser, men det var Tjust som tog ledningen med tjugo minuter kvar. Ett långt inlägg nickades in av My Aldas.

– Det kändes snopet när de gjorde 2-1, hade de gjort något mer mål i första halvlek, det hade jag köpt, då fick vi försvara oss mycket. I andra spelade vi riktigt bra, hela laget, säger Brorsson, som till sist fick se sitt lag kvittera en andra gång. 

Hon kvitterade sent

Stina Kägu Bragsjö skickade in 2-2 på stopptid och lagen delade på poängen. 

– Just då var det väldigt tungt, men vi snackade ihop oss efter matchen. Det viktigaste var att vi inte förlorade, vi är fortsatt obesegrade och vi gjorde en så pass bra match, säger Malin Engström.

– Hela laget gör det bra. Det känns rättvist, avslutar Brorsson.

Tjust är ny serieledare efter att ha passerat IF Eksjö på målskillnad. De två lagen står på elva poäng och VIF ligger trea på tio poäng. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt