Annons:

Ny spelare kan vara på väg till VIF – finns med mot Högsby

Martin Brtan finns med och testar med VIF mot Högsby. "En intressant spelare", säger Patrik Gunnarsson. Foto: Simon Henriksson

Ny spelare kan vara på väg till VIF – finns med mot Högsby

Under torsdagen träningsspelar Vimmerby IF mot Högsby IK. Då finns en ny bekantskap för VIF-publiken med i laget. 23-årige Martin Brtan.
– Han ser intressant ut, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Uppehållet är över. Nu kliver Vimmerby IF snart in i division 3-spelet igen. Kanske med ännu ett nyförvärv. När VIF ställs mot Högsby IK i en träningsmatch på torsdagen finns nämligen 23-årige Martin Brtan med.

– Det är en Nässjökille som inte har gjort så många träningar med oss. Han har spelat i Stensjön och Nässjö tidigare och han känner ju Tomislav (Jakesevic) sedan tidigare, säger Patrik Gunnarsson.

Vad är det för slags spelare?

– En stabil pjäs som kan spela yttermittfältare eller vinge hos oss kanske. Han ser intressant ut. 

Inte spelat i år

Martin Brtan har inte spelat någonstans i år och en övergång är aktuell.

– Vi får se lite efter matchen. Vi ska sitta ned med honom och så får han känna lite vad han tycker. För vår del är det intressant med en spelare i den åldern. Han har inte lirat något i år, men det vore ju smidigare för Tomislav också om de kunde vara två som åker. Förmodligen bestäms något nästa vecka. 

VIF är i princip helt skadefritt i träningsmatchen mot Högsby, som blir genrepet inför omstarten mot Ljungsbro nästa vecka. 

– Vi har kört fem träningspass och så match mot Högsby nu. Det känns bra tycker jag. Vi har varit bra befolkade på träningarna och har en stark bemanning i morgon. 

Joakim Storm, som fick stora delar av våren spolierad på grund av skador, är med i truppen.

– Han har rullat rehab nu i några månader och vi hoppas kunna utnyttja honom mer och mer nu. 

Stridh vilas

Nyförvärvet från Djursdala SK, Jonatan Stridh, vilar dock mot Högsby.

– Det är en intressant spelare. Han är inte så gammal för att ha varit med så länge och tränar han på kommer han göra stor nytta hos oss. Han har kvaliteter och är en stabil spelare med bra fot och lite avig sådär. Han gör saker man inte räknar med och har långa inkast. Han är användbar på många sätt, säger Patrik Gunnarsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt