Annons:

Tumultet på Gullemon anmäls av båda klubbarna: ”Ord mot ord”

Både Gullringens GoIF och Assyriska IK har vänt sig till Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd efter de stökiga scenerna på Gullemon. Foto: MostPhotos

Tumultet på Gullemon anmäls av båda klubbarna: ”Ord mot ord”

Spelare från både Gullringens GoIF och Assyriska IK – och dessutom åskådare – rök ihop efter helgens match på Gullemon. Smålands Fotbollförbund har tagit emot rapporter från båda föreningarna. 
– Här står ord mot ord, säger Magnus Appelberg, ordförande i Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd. 

Annons:

Gullringens GoIF och Assyriska IK har skickat in varsin rapport till Smålands Fotbollförbund efter de kaotiska scenerna som utspelade sig efter söndagens match. 

Disciplinnämndens ordförande Magnus Appelberg berättar på torsdagen att förbundet har tagit del av två rapporter, en från Gullringen och en från Assyriska. 

– Vad vi har läst oss till är att det har inträffat en incident i samband med slutsignalen. Vi har fått en händelserapport från båda föreningarna och ord står mot ord. Nu måste de berörda parterna få ta del av varandras skrivningar och vi får be om yttrande från domaren. Vi måste göra allt rätt utifrån de handlingar som har kommit in och då får båda föreningarna läsa varandras rapport samtidigt som domarna får delge oss sin upplevelse, säger Magnus Appelberg. 

Ingen rapport från domaren

Ärendet hamnar på disciplinnämndens bord och det blir beslut i frågan på nämndens kommande onsdagsmöte.  

– Vi ska samla in underlag från samtliga parter innan vi gör någonting. Det känns som att vi får ta ställning till matcharrangemanget och då är Gullringen helt klanderfria. Så som det står i rapporten har de skött det väldigt bra så. De har haft publikvärdar på plats som har gjort precis som man ska göra för att skydda linjedomaren, säger Appelberg. 

Vår tidning har varit i kontakt med huvuddomaren som inte vill kommentera händelsen och inte kommer upprätta någon anmälan. 

– Det är inget tvång för domaren att anmäla saker om han inte upplever och ser det. Det måste vara grejer som han själv kan stå bakom. Finns det en anmälan, som det finns i det här fallet, har han en skyldighet att yttra sig om vi ställer frågan, säger Appelberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt