Annons:

Förbundets utredning av tumultet går vidare:

Inget beslut har fattats av Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd efter de stökiga scenerna mellan Gullringen och Assyriska på Gullemon. Foto: MostPhotos

Förbundets utredning av tumultet går vidare: "Inget som påverkar resultatet"

Tumult uppstod direkt efter slutsignalen i division 4-matchen mellan Gullringens GoIF och Assyriska IK för en tid sedan. Smålands Fotbollförbund har inte fattat beslut i ärendet. 

Annons:

En av Gullringens två matchvärdar blev knäad till marken efter att ha stoppat en person som var på väg fram till den ena assisterande domaren efter slutsignalen mellan Gullringen och Assyriska för två helger sedan. 

Det ledde till tumult med flera inblandade, såväl spelare som publik, på Gullemon. Smålands Fotbollförbund tog emot rapporter från båda föreningarna efter de stökiga scenerna. Vår tidning pratade med Magnus Appelberg, ordförande i förbundets disciplinnämnd, på fredagseftermiddagen och inget beslut är taget i ärendet. 

– Disciplinnämnden har i dagsläget inte tagit något beslut i ärendet, varken åt det ena eller det andra hållet. Det är en händelse som sker utanför spelet så det är inget som påverkar själva resultatet eller utgången av matchen. Det pågår en fortsatt utredning och båda föreningarna har möjlighet att inkomna med ytterligare uppgifter. De kommer få ett utskick på måndag. Det som står klart är att det inte är någon tävlingsfråga rörande matchens resultat, säger Magnus Appelberg. 

Vad kommer det leda till för åtgärder?

– Båda lagen har kommit in med varsin skrivelse om vad som har hänt och där står det ord mot ord. Från ena hållet finns det nummer på en spelare som är lite mer utpekad och från andra hållet finns det en publikvärd som är utpekad. Man får hädanefter svara på varandras skrivelser och någonstans där får man hamna i ett antagande om hur man ska gå vidare. Om man nu kan påvisa att någon i det andra lägret har gjort något så kan det bli repressalier. Där är vi inte riktigt än, men någon form av beslut måste tas. 

Magnus Appelberg har även vänt sig till de tre domarna som dömde division 4-matchen mot Gullemon. 

– De har fått möjlighet att inkomna synpunkter med hur de har upplevt händelsen och om de har känt sig förfördelade eller påhoppade. Jag tror att två av tre domare har svarat och vi väntar på svar från den tredje domaren. 

Ärendet kommer inte upp på disciplinnämndens bord på onsdag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt