Annons:

Förbundets slutgiltiga besked efter stökiga scenerna:

"Vi har hanterat det internt med matchuppföljning på några matcher", säger Magnus Appelberg gällande de stökiga scenerna mellan Gullringen och Assyriska på Gullemon i september. Foto: MostPhotos

Förbundets slutgiltiga besked efter stökiga scenerna: "Hanterat det internt"

Gullringens GoIF:s höstmatch mot Assyriska IK fick ett tråkigt slut med tumult direkt efter slutsignalen. Nu har Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd kommit med sitt slutgiltiga besked.
– Det går inte att utreda vem som har gjort vad, säger Magnus Appelberg, ordförande i disciplinnämnd.

Annons:

En av Gullringens två matchvärdar blev knäad till marken efter att ha stoppat en person som var på väg fram till den ena assisterande domaren efter slutsignalen mellan Gullringen och Assyriska i slutet av september.

Det ledde till tumult med flera inblandade, såväl spelare som publik, på Gullemon. Smålands Fotbollförbund tog emot rapporter från båda föreningarna efter de stökiga scenerna. 

Magnus Appelberg, ordförande i förbundets disciplinnämnd, berättar att disciplinnämnden har lämnat ärendet utan vidare åtgärd. 

– Vi hanterade det internt med matchuppföljning på några matcher och hade kontakt med föreningarna. Det är allt som har hänt så disciplinnämnden kommer inte agera utifrån händelsen i sig. Det har stått väldigt mycket ord mot ord eftersom det kom anmälningar från båda föreningarna, en från Gullringen och en från Assyriska, säger Magnus Appelberg. 

"Hör inte hemma på en fotbollsplan"

Gullringen och Assyriska har fått möjlighet att yttra sig utifrån motpartens anmälan. 

– Där har de inte kommit in något mer. Vi har också hört med domarna om hur de upplevde matchen. De har fått se anmälningsrapporterna från båda föreningarna, men det finns inget som de har anmärkt på, säger Appelberg. 

Förbundet har vidtagit interna åtgärder som innebär att de har tittat på Gullringens och Assyriskas avslutande matcher med matchobservatörer. 

– Det blir inga fler disciplinära åtgärder utan vi har hanterat det internt med matchobservatörer för att checka av läget. Vi har med oss det i minnet till kommande säsong om det nu hörs några röster och då får man i så fall agera på något sätt. Det blir inget disciplinärt mot varken det ena eller det andra i det här skedet.

Appelberg tycker att det som har inträffat är olyckligt.  

– Det hör inte hemma på en fotbollsplan eller runt fotbollen. Tyvärr är det väl så ibland att det blir hett. Det är svårt att reda ut vems felet är då det står mycket ord mot ord. När det väl har hänt något och man ger sig iväg ut är det ofta lugnt och fridfullt. Oftast kommer man tvåa på bollen och är för sent ute. Det går inte att nosa sig till att det ska hända något. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt