Annons:

Nystart för herrlaget i fjol – nu startar föreningen upp damlag

Gamleby FF startar upp ett damlag som ska spela i division 4 nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Nystart för herrlaget i fjol – nu startar föreningen upp damlag

Nystart med herrlag och pojklag i fjol. Nu släpper Gamleby FF nästa satsning. Föreningen kommer starta upp ett damlag i division 4 nästa säsong. 

Annons:

Gamleby FF kommer starta upp ett damlag till säsongen 2024. Det berättar tränaren Andreas Rosell i en intervju med vår tidning.  

– Gamleby FF är en växande förening med tanke på denna säsongs satsning på herrlaget plus att föreningen har ett stort pojklag med många ungdomar. Vi tycker att det är klart att vi ska ha ett damlag också som heter Gamleby FF, säger Andreas Rosell.

 "Rekryterar spelare för fullt"

Det är ett glatt gäng med spelare från 15 till 40 år, enligt Andreas Rosell. 

– Vi är i dagsläget en lagom trupp på 14 spelare och hoppas givetvis på att fler spelare ska ansluta framöver. Alla är välkomna till oss och ju fler spelare desto bättre. Det är alltid bra att ha en bred trupp. Det är många äldre som har barn och alla kan inte jämt. Vi håller på och rekryterar spelare för fullt, säger Andreas Rosell. 

Hur ser du på konkurrensen med damverksamheten som finns i Tjust IF FF och Västerviks Damfotboll? 

– Vi har inte försökt sno spelare från andra föreningar utan det är spelare som tycker att vi ska starta upp ett eget damlag. Det har också kommit förslag och frågor från föräldrar som undrar varför vi inte har ett damlag i Gamleby FF, säger Andreas Rosell. 

Hur lyder målsättningen för damlaget till nästa säsong?

– Målsättningen är att vi ska anmäla ett division 4-lag till seriespel och ambitionen är att ha så roligt som möjligt. Det är inget snack om att vara med i någon toppstrid första året. Vi ska ha roligt på ett seriöst sätt och göra det så bra vi kan i division 4. 

GFF:s damlag tränar en gång i veckan fram till jul och ska därefter öka träningsdosen till två gånger i veckan. 

– Alla är välkomna att komma och testa på. Det är spelare som inte har spelat fotboll på några år och som vill spela igen plus yngre förmågor.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt