Annons:

Målskytt värvas tillbaka – vill slåss om uppflyttning med Gullringen

Motståndare förra säsongen. Nu är Rasmus Samuelsson klar för spel i gulsvart. Foto: Ossian Mathiasson

Målskytt värvas tillbaka – vill slåss om uppflyttning med Gullringen

Han lämnade klubben 2016. Nu återvänder Rasmus Samuelsson, 28, till Gullemon. Klubben offentliggjorde precis att man värvat den målfarliga anfallaren från Hultsfreds FK. 

Annons:

Rasmus Samuelsson har flera säsonger bakom sig i gulsvart sedan tidigare, men det var många år sedan han senast drog på sig dressen. 

Efter sejourer i bland annat Hjältevad/Mariannelund och Myresjö/Vetlanda var Samuelsson en av nykomlingen Hultsfreds FK:s tyngsta värvningar inför 2023.

I HFK, som efter en miserabel höst åkte ur fyran, blev det nio mål på 20 matcher för det vindsnabba kraftpaketet. Nu lämnar han HFK för fortsatt spel i division 4.

Det skriver Gullringens GoIF på sin hemsida under torsdagen. 

"Denna säsong lyckades han göra 9 mål på 20 matcher i HFK. Vi hoppas han kan tillverka fler i den gulsvarta tröjan 2024! Rasmus tog kontakt med oss då han vill fortsätta satsa på sin fotboll och spela så högt upp som möjligt. Han kommer in och höjer konkurrensen i vår trupp och vi vet mycket väl att vi behöver så mycket konkurrens och bred trupp som möjligt för att vara med att slåss om de ädlaste valörerna i serien! Rasmus är en erkänt målfarlig spelare som är stark i kroppen och nu ska det bli spännande att se vad han kan göra i vår randiga tröja!", skriver Gullringen. 

Beskriver sina styrkor

Rasmus Samuelsson säger att det lockar med spel på Gullemon igen.

"Jag väljer att spela för Gullringen då det är väldigt lockande att vara med och slåss om avancemang till division 3 som är klubbens målsättning. Jag kommer först och främst bidra med hårt jobb. Förhoppningsvis avlönar det sig i mål och assist, då jag är en offensiv spelare, säger 28-åringen.

Samuelsson, som är Gullringens andra nyförvärv efter Karlo Goranci, tycker att laget har en stark trupp.

"Mina styrkor är snabbheten, en mot en-spel samt blick och spelförståelse", säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt