Annons:

Fotbollsprofilen återvänder – blir assisterande i VFF

Johan Karlsson Törndahl är tillbaka i lokalfotbollen. Foto: Arkivbild

Fotbollsprofilen återvänder – blir assisterande i VFF

Han lämnade uppdraget som tränare i Vimmerby under våren 2021 på grund av sina högskolestudier. Nu är Johan Karlsson Törndahl tillbaka inom fotbollen igen. 

Annons:

Johan Karlsson Törndahl var en utpräglad och hyllad målskytt när fotbollsskorna fortfarande satt på fötterna för flera lag i trakten. Efter spelarkarriären har det blivit flera tränaruppdrag för honom.

Men under pandemisäsongen 2021 valde han att kliva av uppdraget som tränare för Vimmerby IF av privata skäl.

– Det handlade mycket om mina högskolestudier. Jag jobbade 100 procent och pluggade 100 procent. Att leda Vimmerby då också gick inte, så jag var tvungen att släppa något. Det var inga konstigheter, säger han.

Men drygt två år utanför fotboll får nu räcka. Han är nu presenterad som ny assisterande tränare i Västerviks FF.

– Jag har hållit på med det sedan jag var sex år och suget är stort. När "Mange" (Magnus Eriksson) ringde lockade det mig direkt att vara med efter ett par års uppehåll. Jag känner "Mange" bra och tror på hans idéer. Det är en ung trupp som varit i trean och fått lite rutin. Man vill bygga något och spelarna vill träna mycket. Det lockar och även lockelsen av att få vara med i moderklubben en gång till är stor. 

Vad tror du om chanserna i division 4?

– Jag ser chanserna som ganska goda. Många av spelarna har fått ett år i trean och vi har en ung trupp kryddat med en hel del äldre. Får vi vara skadefria och träna på ordentligt, så kan vi vara med i toppstriden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt