Annons:

VIF-tränaren rejält irriterad efter knapp seger mot VFF

Ilhan Jejna gjorde sin första match på nästan ett år när Vimmerby besegrade VFF med 3-2. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-tränaren rejält irriterad efter knapp seger mot VFF

Vinst med 3-2 mot Västerviks FF – men Vimmerby IF stod för en ruskigt blek insats. Tränaren Fredrik Falkevall var rejält missnöjd.
– Framförallt första halvlek var bedrövlig, vi gjorde inte jobbet, säger han.

Annons:

Rickard Thuresson gav Vimmerby ledningen med 1-0 efter sju minuter – men den första halvleken var ytterst beskedlig av hemmalaget.

– Det var ingen bra match, den var dålig. Vi hade inget go, vi gjorde inte jobbet, framförallt första halvlek var bedrövlig, säger Fredrik Falkevall. 

Varför blev det så?

– Jag vet inte, det är väldigt märkligt, jag vet inte om det var underskattning eller om man tänkte att det skulle bli en lätt match. Vi blev lite bättre i andra och lyckades vända med nöd och näppe, men det är inte en godkänd insats.

Vad sa du i paus?

– Jag sa att det inte har något med taktik att göra, utan det handlar om jobbet, alla var eniga om det också. Det enda som var bra var att vi till slut ändå vann matchen, men det är en klen tröst när prestationen var så dålig.

 Tillbaka efter seg skada

Västervik gick upp i en 2-1-ledning i paus efter mål av Abdirahman Aydarus Abdi och Faiz Abdelaziz Benatallah. I andra halvlek kvitterade Ahmed Tarabeih för Vimmerby efter fem minuter, men segermålet kom sent.

Ibrahim Haddar hittade rätt i den 85:e minuten. Glädjande för Vimmerby var att Ilhan Jejna var tillbaka i spel efter nästan ett års skadefrånvaro.

– Det var roligt, sedan är han nog inte redo för att spela från start på några veckor, men det är väldigt positiva att han är tillbaka.

 "Skönt att se att det fungerar"

Västerviks tränare Magnus Eriksson var betydligt mer nöjd med sitt lag.

– Försvarsmässigt gör vi en jättebra insats mot ett väldigt bra lag. Vi visste att vi skulle få löpa mycket utan boll och vi låg lite lägre än vi har tänkt att göra under serien. Det var fokus på försvarstänket och det är skönt att se att det fungerar. Vimmerby för spelet, men vi har farliga omställningar och är duktiga på det. Vi försvarar straffområdet jättebra och det har vi jobbat jäkligt mycket med. Kul att grabbarna tar till sig det.

Ingen plussas i Vimmerby medan trion Nuradin Aydarus Abdi, Alaa Ayan och Vilgot Birgersson stack ut i VFF.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt