Annons:

Här är HFK:s besked om divisionstillhörighet – förhandlingarna går sakta framåt

Efter en jobbig tid med många spelarförluster har Hultsfreds FK bestämt sig för att komma till spel i division 5 i år. Foto: Bildbyrån

Här är HFK:s besked om divisionstillhörighet – förhandlingarna går sakta framåt

Hultsfreds FK har blivit av med många spelare inför årets säsong. Nu är det bestämt att klubben kommer till spel i division 5. 
– Jag tycker att det ger dåliga signaler om man väljer att dra sig ur för att det inte funkar, säger Janne Olsson i HFK:s sportgrupp. 

Annons:

Över 20 spelare har lämnat Hultsfreds FK efter fjolårets degradering från division 4. Klubben har funderat fram och tillbaka kring framtiden och bestämt sig för att göra det bästa av situationen i division 5. 

– Vi har bestämt oss för att försöka komma till spel i division 5. Det har kommit fram förslag om vi ska dra oss ur och gå ner i division 6, men jag tycker inte det. Det är bättre att ramla ur en serie än att dra sig ur en serie. Jag tycker att det ger dåliga signaler om man väljer att dra sig ur för att det inte funkar. Då är det bättre att man får ramla ur om det blir så illa. Vi kommer naturligtvis försöka köra på, säger Janne Olsson. 

Truppen består av cirka 20 spelare. Bortsett från tre-fyra spelare är samtliga under 20 år. 

– Jag har hållit på med idrott och fotboll väldigt länge och det är klart att man vill vinna matcher och komma så högt upp man bara kan, men vi förstår att det kommer bli kämpigt. Problemet är att vi inte har ett par stycken rutinerade spelare i 30-årsåldern och det behövs mer än 20 man för att klara av en hel säsong. 

Ingen lösning nådd

Ytterligare en spelare är på väg bort från HFK, nämligen backen Alexander Gustafsson som har aviserat att han vill spela i IFK Tuna. Det pågår just nu en förhandling mellan division 5-klubbarna där de försöker komma överens om den ekonomiska ersättningen. 

– Det har hänt lite grann, men inte så mycket. Jag pratade med Mats (Jonsson) i telefon i veckan och vi kom varandra närmare än vad vi gjorde på första mötet. Vi gav lite från båda håll, men så mycket nytt är det inte. 

Så ingen lösning är nådd?

– Nej, han (Mats) fick ett nytt bud som han ska ta med sig hem. Vi ska återkomma till varandra efter helgen. 

Janne Olsson berättar att HFK inleder samarbete med Målilla GoIF om ett gemensamt B-lag. 

– Ambitionen är att vi ska ha ett B-lag ihop, men vi vet i dagsläget inte hur det kommer se ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt