Annons:

Efterlängtad operation – nu börjar Melkers resa tillbaka till fotbollen

Trots svåra smärtor kom Gullringens yttermittfältare Melker Johansson till spel i derbyt mot Hultsfreds FK i höstas. Han har nu opererat ryggen och siktar på att vara tillbaka i spel i början av maj. Foto: Ossian Mathiasson

Efterlängtad operation – nu börjar Melkers resa tillbaka till fotbollen

19-årige Gullringsmittfältaren Melker Johansson opererats för sitt diskbråck. Nu börjar vägen tillbaka. 
– Mitt mål är att vara tillbaka i spel i början av maj. Nu är det på väg åt rätt håll, säger Melker Johansson. 

Annons:

Melker Johansson, en av division 4-laget Gullringens GoIF:s viktigaste spelare, missade stora delar av höstsäsongen på grund av ryggproblem. Efter många turer fram och tillbaka fick 19-årige yttermittfältaren besked om att det rörde sig om diskbråck i ländryggen. 

Melker Johansson fick de första ryggproblemen precis innan sommaruppehållet och spelade med svåra smärtor i flera matcher. 

– Det var i det skedet av säsongen som det började kännas som att något var konstigt och jag hade strålningar i vänsterbenet. I derbyt hemma mot Hultsfreds FK i augusti hade jag riktigt ont. ”Ralle” (Bexell) försökte massera och hålla på, men det gick inte. Jag minns att jag knappt kunde sätta mig i bilen på väg till matchen. Jag spelade inget mer efter matchen mot Hultsfred, säger Melker Johansson. 

Efterlängtad operation

För exakt en vecka sedan gjorde Melker Johansson det efterlängtade ryggoperationen på en klinik i Jönköping. 

– Jag har stått i operationskö i tre-fyra månader och träffade personalen på kliniken för tre veckor sedan. Då blev det aktuellt med operation snabbt inpå, två veckor senare, och jag opererade mig förra torsdagen, säger Melker Johansson. 

Melker Johansson berättar att det var en ganska mild diskbråcksoperation. 

– Läkarna öppnade upp ett hål på tre centimeter längst ner på ryggen och skrapade längs ryggraden för att få bort vätskan som hade lagt sig som en böld och tryckt på nerverna. Operationen tog 40 minuter och det gick jättebra, säger Melker Johansson. 

Operationen var efterlängtad efter att gå skadad i flera månader. 

– Jag har gått med strålning ner i hela vänsterbenet i nio månader och det försvann direkt när man vaknade upp efter operationen. Det har varit lång väntan på operationen och det känns skönt att jag har blivit opererad nu och kan blicka framåt. Det har varit jäkligt långdraget. 

Nu börjar vägen tillbaka

Nu har det gått en vecka sedan Melker Johansson opererade sig. Han mår bra och ser nu fram emot att komma tillbaka till fotbollsplanen så snabbt som möjligt. 

– Jag är just nu sjukskriven i sex till åtta veckor. Jag ska ta bort stygnen nästa vecka och träffa en sjukgymnast om sex veckor för att successivt börja trappa upp träningen. Som det är nu har jag ont och måste ta det lugnt. Jag har hela tiden kunnat gå som vanligt även om jag får vara lite försiktig. Nu när jag är sjukskriven får jag inte lyfta något över fem kilo utan jag får ta små, korta promenader om det inte gör för ont. Jag måste ta det försiktigt.

Går allt som det ska hoppas Melker Johansson kunna göra fotbollscomeback i början av maj. 

– Jag har fokus inställt på att jag ska spela fotboll innan höstsäsongen och målet är att vara tillbaka i spel i början av maj. Det finns möjlighet till spel då beroende på hur det går med rehaben och vad läkarna säger. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt