Annons:

Tränaren tillbaka mellan stolparna: ”Lär märkas imorgon”

Fredrik Kindstrand Ströberg kände sig manad till en tillfällig comeback idag. Arkivfoto

Tränaren tillbaka mellan stolparna: ”Lär märkas imorgon”

Fredrik Kindstrand Ströberg lade målvaktshandskarna på hyllan i höstas. Idag tvingades Storebro-tränaren till comeback mellan stolparna.
– Jag har 90 fina minuter i benen nu. Det lär märkas imorgon, säger Kindstrand Ströberg efter cup-seger mot Rödsle BK med 2-1.

Annons:

Efter förra säsongen beslutade sig Fredrik Kindstrand Ströberg för att avsluta spelarkarriären. Efter en evighet som målvakt i moderklubben Storebro IF tog han istället över tränarsysslan.

I veckan kunde vi berätta att SIF:s nyförvärv på målvaktssidan, Esrom Habtom från Vimmerby IF:s ungdomsverksamhet, ångrat sig och gått tillbaka till VIF. Det har skapat stora bekymmer för Storebro, som nu står utan målvakt.

– Vi har slängt ut lite krokar, men ber övriga klubbar om hjälp. Finns det en övertalighet vad gäller målvakter någonstans? Vi hoppas kunna komma överens med någon målvakt eller någon klubb. Vi kan vara väldigt lösningsorienterade, sa klubbens ordförande Eva Kindstrand Ströberg då.

Målvakt har provtränat

När Toyota Cup inleddes med match mot Rödsle BK idag var Fredrik Kindstrand Ströberg tillbaka mellan stolparna.

– Jag gjorde två inomhusträningar inför KM, men annars har jag inte tränat något. Jag har 90 fina minuter i benen nu. Det lär märkas imorgon, skrattar han.

Fredrik Kindstrand Ströberg är dock inte intresserad av att det ska bli en permanent lösning. Han vill istället kunna lägga fullt fokus på sin tränarroll.

– Det är en annan lösning som gäller, så är det. Planen i värsta fall är att Viktor Ström får stå, men vi vill ha honom i en annan roll på planen. Efter er artikel tidigare i veckan hade vi faktiskt en målvakt som hörde av sig och som har varit och provtränat, mer än så vill jag inte säga nu. Vi får se om det kan bli något där.

Trio fick beröm

Fredrik Kindstrand Ströberg var nöjd med lagets insats mot Rödsle. Målskyttar i 2-1-triumfen var Imad Khankan och Robin Paulsson.

– Första tio kom vi inte riktigt upp i press, men sen var vi riktigt bra sista 30 i första. I andra kom vi inte riktigt upp i början och de satte hög press. Då blev vi rätt nedtryckta ett tag, men sen ändrade vi om lite och då blev det lite mer stabilitet bakåt. Trots att de tryckte på i andra tycker jag inte att de skapade något större egentligen. Snarare var det vi som skapade chanserna. Vi hade några riktigt fina lägen som vi missade och vi borde haft en straff också när Linus Hemmingsson blev nedsparkad bakifrån. Jag är nöjd med stora delar av matchen, säger Fredrik Kindstrand Ströberg.

SIF-tränaren gav beröm till Lamek Abraham Keleta, Viktor Ström och Isac Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt