Annons:

Hela mittfältet borta – då stod VIF upp mot fysiskt motstånd

Olle Carlsson och Anton Brorsson gjorde det bra på VIF-mittfältet.

Hela mittfältet borta – då stod VIF upp mot fysiskt motstånd

Det blev en fysisk träningsmatch mellan Lindsdals IF och Vimmerby IF. Ett ungt VIF, med hela det tänkta mittfältet på frånvarolistan, stod upp riktigt bra och fick med sig ett oavgjort resultat.

– De gick in hårt i duellerna, men vi stod upp bra i den typen av match de ville spela, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall efter 1-1-matchen.

Annons:

Inför matchen stod det klart att Vimmerby skulle tvingas spela utan hela sitt tänkta mittfält. Såväl Simon Larsson som Oskar Stejdahl och Haris Dreco saknades.

Simon Larsson åkte på en smäll i förra helgens träningsmatch mot Högsby och det är oklart hur länge han blir borta från spel.

– Vi har inte riktigt fått klart för oss hur läget är där. Han har röntgat sig, men det kan vara en spricka i ett revben och det syns inte på en vanlig röntgen. Det kan också vara att han bara är mörbultad efter smällen. Vi får se hur det utvecklar sig framöver, säger Fredrik Falkevall. 

Hoppas på seriepremiären

När det gäller Oskar Stejdahl är det en vad som spökar.

– Det är under kontroll. Han är bättre nu, men vi vill inte chansa in Oskar utan han ska få köra rehab tills det att han är riktigt bra.

Är seriepremiären i fara?

– Det vet man aldrig, men som det ser ut nu tror vi inte det.

I Haris Drecos fall handlade inte frånvaron om någon skada.

– Han har varit iväg med jobbet i veckan och har inte kunnat träna, säger Falkevall.

Sedan tidigare saknas också den rutinerade anfallaren Rickard Thuresson på grund av skada.

– Det är också under kontroll skulle jag säga. Han kör egenträning och säger att det känns bra. Han ska ändå följa sjukgymnastens tidsplan och vi tror att han är tillbaka nästa vecka eller veckan efter det.

Shaljani spräckte nollan

På plussidan idag fanns Joakim Storm, som var tillbaka i spel efter skada.

– Han gjorde en halvlek och det var bestämt innan matchen. Skönt att ha honom tillbaka, säger Fredrik Falkevall.

När det gäller 1-1-matchen borta mot Lindsdal bestod mittfältet av Olle Carlsson, Ahmed Imad Tarabeih och Anton Brorsson. Det var en trio som imponerade på Fredrik Falkevall.

– Olle klev fram och gjorde det jättebra, liksom Ahmed och Anton, säger han.

Selatin Shaljani såg till att ge VIF ledningen precis innan halvtid. Lindsdals kvitteringsmål kom i den 80:e minuten och gjordes av Olle Wahlberg Gren.

– Vårt mål kom efter ett inlägg på första stolpen som Selatin skarvade in med huvudet. Deras mål såg jag inte hur det gick till. Jag stod och pratade med en spelare som skulle bytas in och helt plötsligt låg bollen i mål.

Var 1-1 ett logiskt resultat?

– Det kändes ganska logiskt. De pumpade på, lyfte in och körde på kraft efter sin kvittering. De fick lite energi efter målet, men jag tycker att vi redde ut det rätt bra. 

Bra jobb av hela laget

Matchen i sig var inte den typ av match som Vimmerby föredrar att spela.

– Det var mycket kamp. De var storväxta och det blev en mycket fysisk match, men jag tycker att vi stod upp bra. Vi skapade ändå en del lägen och halvlägen på det sättet vi sagt att vi ska spela. Så sett tror jag nästan att vi vann på poäng. Det var en ganska svårspelad match och många unga spelare fick visa upp sig. Vi gjorde ett bra jobb rakt över, tyckte Fredrik Falkevall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt