Annons:

Falkevall vässar VIF:s offensiv ytterligare – siktar på avancemang

Sarah Falkevall ska stärka Vimmerbys redan starka offensiv ytterligare. Foto: Simon Henriksson

Falkevall vässar VIF:s offensiv ytterligare – siktar på avancemang

Vimmerby IF är i stort sett alltid sylvasst i det offensiva spelet. De lär inte bli sämre i år efter att Sarah Falkevall värvats från BK Kenty.
– Ska man vinna en serie, eller i alla fall komma högt upp, måste man satsa på anfallsspelet, säger Sarah Falkevall.

Annons:

Vimmerby IF har i många år varit att räkna med i toppen av division två. Den här säsongen lär knappast bli ett undantag. Laget som slutade tvåa i serien i höstas är i stort sett intakt. Lägg därtill att flera starka spelare har anslutit, inte minst Sarah Falkevall och Naomi Guander, som båda spelade division ett-fotboll med Kenty den gångna säsongen.

– Jag tror absolut att det finns chans att vinna serien. Vi har spelat bra i träningsmatcherna. Det känns som att det är dags att ta klivet till division ett, säger Sarah Falkevall.

”Brukar anfalla mycket”

För den tesen talar inte minst VIF:s urstarka offensiv. Framåt finns klasspelarna Nathalie Johansson och Frida Pöder. Lägg därtill Sarah Falkevall, som gjorde 32 mål för Kenty i division två säsongen 2022.

– Nathalie och Frida är jättebra spelare. Det ska bli kul att spela med dem. Det går inte säga något annat än att vi är väldigt starka offensivt, men även i defensiven har vi bra spelare, säger Falkevall.

Känslan är att ni blir ett super-offensivt lag?

– Vi har sagt att vi inte ska pressa för högt. Men Vimmerby brukar anfalla mycket och så blir det säkert i år också. Ska man vinna en serie, eller i alla fall komma högt upp, måste man satsa på anfallsspelet, men samtidigt inte glömma defensiven. 

Det avgjorde till VIF:s fördel

Beslutet att byta klubb till Vimmerby IF tog Linköpingsbaserade Falkevall i mitten av december.

– Jag har spelat med samma spelare i Kenty och Linköpings FC i stort sett alla år som jag spelat fotboll så det känns väldigt kul med en ny klubb. Jag får ju också möta mitt gamla lag även om det bara är ett fåtal spelare kvar från förra säsongen.

Varför föll valet på just Vimmerby?

– Jag tränade med andra klubbar också, men klubben kändes bra som helhet. Det är inte bara själva fotbollen utan de är hjälpsamma runtomkring också. Det avgjorde till Vimmerbys fördel.

Hur ser du på att pendla från Linköping?

– Klart att det kan vara lite jobbigt när man får skynda sig från jobbet och åka iväg direkt. Det blir långa dagar. Jag och Naomi (Guander) är väldigt nära vänner så det är roligt att göra detta tillsammans med henne. 

Ny position

VIF-förvärvet har fått en bra känsla av sitt nya lag.

– Det är ett jättebra lag som man kom in i enkelt. En sak som skiljer mot hur jag har spelat innan är att det är mycket tuffare fysiskt här, både på träningar och matcher. Det har jag redan lärt mig mycket av.

Sarah Falkevall är i grunden en central spelare, men på senare tid har hon placerats till vänster på ett fyramannamittfält.

– Det är lite nytt för mig, men jag tror absolut att det ska funka och bli bättre med tiden. Jag hoppas kunna bidra med mycket poäng, både assist och mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt