Annons:

Historiskt drag av FBSK: har anmält lag till division fyra

Frödinge/Brantestad har anmält två damlag till seriespel. Foto: Simon Henriksson

Historiskt drag av FBSK: har anmält lag till division fyra

Vi har tidigare berättat om Frödinge/Brantestad SK:s ambition att ha två damlag i seriespel 2018. Just nu talar det mesta för att det blir så.
– Vi har anmält ett lag till division fyra, bekräftar FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

De senaste säsongerna har Frödinge/Brantestad spelat med sitt damlag i division tre. I höstas kunde vi berätta om klubbens ambition att ha ett damlag även i division fyra under kommande säsong.

”Blev lite panik”

Så sent som för en dryg vecka sedan, strax innan anmälan stängde, såg FBSK ändå ut att få nöja sig med ett lag. Men läget förändrades snabbt när seriekollegan i division tre, Ankarsrums IS, tvingades ta beslutet att lägga ned sitt lag.

– Vår egen trupp är på 22 spelare plus två tjejer födda 02 som inte har bestämt sig än. Från början har vi sagt att om vi ska kunna driva två lag måste truppen innehålla minst 30 spelare. På slutet insåg vi att vi inte skulle kunna få in så många spelare så vi hade bestämt oss för att bara anmäla ett lag, säger Robin Blomberg.

– Sen hände det saker väldigt fort under nyårshelgen. Det var först då vi fick besked från Ankarsrum att det fanns ett tiotal tjejer som var intresserade av att fortsätta spela fotboll. Då blev det lite panik eftersom anmälan till division fyra gick ut den sista december, fortsätter Blomberg.

Ledare från AIS

FBSK har nu anmält ett lag till division fyra. Robin Blomberg tror att FBSK kommer till spel där, men vågar inte riktigt ropa hej ännu.

– Tanken och det mest troliga är att vi kan knyta tjejerna från Ankarsrum till oss, men de är ju inte klara än. Och det är inte säkert att det blir så många som tio stycken, men sju av dem tränade med oss i torsdags och det är duktiga tjejer. Tanken är också att det ska följa med två ledare från Ankarsrum för att hjälpa till med division fyra-laget. Jag tror att det kan bli en jättebra lösning, säger Robin Blomberg.

Blomberg tror aldrig att FBSK haft två damlag i seriespel under samma säsong så 2018 kan med andra ord bli ett historiskt år för klubben.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt