Annons:

Förening drar sig ur division 6: ”Ett beslut vi var tvungna att ta”

Tjust IF FF drar sig ur division 6 Vimmerby. Foto: Pixabay

Förening drar sig ur division 6: ”Ett beslut vi var tvungna att ta”

Division 6 Vimmerby har drabbats av att en förening drar sig ur på grund av brist på spelare och ledare runt omkring laget.
– Det var ett beslut som vi var tvungna att ta, säger Kristin Pihl, kassör i Tjust IF FF.

Annons:

Det är Tjust IF FF från Gamleby som tvingas kasta in handduken med drygt två månader kvar till seriestart i division 6 Vimmerby. 

– Det beror på bristande underlag på spelarsidan och att vi inte har tillräckligt många ledare för att driva laget. Vi hade styrelsemöte i söndags och i samråd med den nuvarande tränaren så kom vi överens om att dra oss ur både division 6 och Hyundai Cup, säger Kristin Pihl. 

"Ingen permanent lösning"

Tjust har brakat ur både division 4 och division 5 de två senaste säsongerna och nu kommer man inte till spel i division 6. 

– Det känns naturligtvis jättetråkigt men det var ett beslut som vi var tvungna att ta. Vi har för få personer i verksamheten kring laget och då kände vi att vi behövde ta det här beslutet. Spelarunderlaget börjar också svika oss då några flyttat, bytt klubb eller har slutat, säger hon och fortsätter:

– Det var ett beslut som vi fick ta för i år, sen kommer vi fortsätta att satsa på vår ungdomsverksamhet och så småningom bygga upp ett lag igen. Det är ingen permanent lösning, säger hon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt