Annons:

  • Nytt plusresultat för Vimmerby IF – medlemmar prisades på årsmötet

    En hel del medlemmar prisades på Vimmerby IF:s årsmöte, inte särskilt många av dem var dock på plats. Foton: Linus Johansson

  • Nytt plusresultat för Vimmerby IF – medlemmar prisades på årsmötet

    Budo Ericsson omvaldes på ordförandeposten.

Nytt plusresultat för Vimmerby IF – medlemmar prisades på årsmötet

Vimmerby IF har sedan tidigare en mycket stark ekonomi. Under verksamhetsåret 2017 gick föreningen plus med drygt 160 000 kronor.
– Vi har ett ganska bra eget kapital, konstaterar klubbens kassör Bo Norbro.

Annons:

Säsongen 2017 är sedan länge lagd till handlingarna för Vimmerby IF. I och med årsmötet som hölls i veckan är också verksamhetsåret överspelat.

Cirka 25 medlemmar kom till VIF:s klubblokal där årsmötet leddes framåt av mötesordföranden Marcus Alsér.

Strax över budget

Vimmerby IF har som bekant en bred verksamhet med seniorlag för både dam och herr, fotboll för alla, en mängd ungdomslag, sociala projekt, Bullerby Cup med mera. Dessa fick alla en kortare genomgång under årsmötet.

VIF presenterade också ett plusresultat för verksamhetsåret 2017 på 161 203 kronor.

– Om det är något som vi kan i den här föreningen så är det siffror, skrattar ordföranden Budo Ericsson och konstaterar att budgeten för 2017 låg på 160 000 kronor. 

Över två miljoner kronor

Föreningen omsatte nästan nio miljoner kronor under 2017. Det egna kapitalet ligger nu på nästan 2,2 miljoner kronor.

– Vi har ett ganska bra eget kapital. Jag tror inte att det är så vanligt bland klubbar med en liknande storlek, säger Bo Norbro.

För de kommande åren har VIF budgeterat med plusresultat, 250 000 kronor för 2018 och 300 000 kronor för 2019.

Budo omvaldes

Under kvällen omvaldes Budo Ericsson till ytterligare ett år på ordförandeposten. När det gäller ledamöter för en tid av två år omvaldes Stefan Bragsjö, Bo Norbro och Linda Carlsson. Daniel Gustafsson lämnar rollen som suppleant och valdes istället in som ordinarie ledamot. Åt andra hållet så lämnade Urban Kennmark sin position som ledamot och valdes som suppleant för en tid av två år.

Många pristagare

Diplom för 30 års medlemskap i föreningen tilldelades Stefan Andersson, Tommy Andersson, Astrid Johansson, Lasse Kennmark, Ulla-Karin Ericsson, Ulla-Britt Krantz, Mikael Krantz och Lage Elofsson.

Bronsnålar fick Torbjörn Gustavsson, Elisabeth Johansson, Annika Karlsson, Pernilla Fröberg och Torbjörn Karlsson medan Urban Kennmark och Mikael Larsson tilldelades silvernålar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt