Annons:

Seriefinal väntar Gullringen – då blir det stort bortafölje

Om Rasmus Bexell får anledning att göra så här i afton återstår att se. Foto: Ossian Mathiasson

Seriefinal väntar Gullringen – då blir det stort bortafölje

Gullringens GoIF är på väg mot en kanonsäsong. Seger borta mot Tranås FF skulle ge laget en jättechans att nå division tre.
– Det är såna här matcher man går och väntar på, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Inför seriefinalen leder Gullringens GoIF serien en poäng före Tranås FF. Men då har gulsvart också en match mer spelad än sina motståndare. Tranås är också det enda lag som har besegrat Gullringen den här säsongen, redan i den andra omgången. 

– Det är en mycket rolig match. Det är såna här matcher man går och väntar på. Den är verkligen viktig och jag tycker att det är mycket som talar för oss. Under uppehållet har vi vunnit två pokaler, haft en bra träningsvecka och en grym match mot Visingsö. Det är gott självförtroende i truppen, säger tränaren Daniel Ohlsson. 

Formen är verkligen hög, menar han.

– Vinner man med 6-1 mot tabelltrean och gör det så pass bra kan man inte säga något annat. Det känns som att mycket talar för oss. 

"Jävla skillnad nu"

Både Gullringen och Tranås har bara förlorat varsin gång och allt talar för att det kommer handla om dem i slutändan. 

– Vinner vi i dag så är det fyra poäng, visserligen med en match mer spelad, men de har ett tufft spelschema med oss, Stensjön och Visingsö på en vecka.

Vad behöver ni göra annorlunda jämfört med förlustmatchen i våras?

– Det är en jävla skillnad nu. Dels hade vi ett helt nytt spelsystem då, det sitter nu och sedan gjorde vi Tranås bra också i den matchen.

Vad behöver ni se upp med?

– Vi vet att de har individuellt duktiga spelare, en bra forward, en bra mittback och en bra yttermittfältare. 

Stort bortafölje

Det kan också bli många Gullringssupportrar på läktaren. Gullringens starke man Tom Lynbech har ordnat med buss för ett stort gäng supportrar. 

– Vi är cirka 35 i bussen just nu, men vet att flera är på gång, så vi hoppas på en nästan full buss. Jag vet också att det är flera bilar som ska dit, så det kan nog bli bra uppslutning med supportrar, säger Tom Lynbech. 

Daniel Ohlsson gläds över stödet. 

– Det är roligt, vi får hoppas att många följer med. 

Gullringen kommer inleda matchen med exakt samma startelva som mot Visingsö. En förändring sker i truppen och det är att Dennis Isaksson kliver in i stället för Bell Maneetup. 

Tom Lynbech tror på sitt lag.

– Det blir vinst med 3-1, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt