Annons:

Jätten på väg tillbaka – "Då är det stor chans"

Gullringens GoIF kan vara nära en drömvärvning. Men det rör sig inte om någon målspruta. I stället är det Marcin Muszka som enligt uppgifter bara ska vara ett jobb från den klassiska klubben. – Då är det en stor chans att jag återvänder, säger den polske målvakten till Dagens Vimmerby.

Annons:

Marcin Muszka satte skräck i motståndarförsvaren på Gullemon under flera säsonger. Polacken blev snabbt en publikfavorit – och när andra utländska spelare kom och gick blev han bofast i Gullringen.

Men till slut lämnade han. Nu kan han dock vara nära en comeback. Det kan Dagens Vimmerby berätta i dag. Enligt uppgifter till oss ska bara ett jobb stå mellan honom och den anrika föreningen. Något Muszka i stort sett bekräftar.

– Jag har pratat med Gullringen, men det var i början av december. De vet att det är viktigt för mig och min flickvän att få ett jobb i Sverige. Om de hittar jobb åt oss, så kommer jag diskutera med Gullringen igen.

Hur intresserad är du?

– Hittar de ett jobb åt oss är det en stor chans att jag återvänder.

Är det nära med jobb?

– Jag har ingen aning. De har inte sagt något om det. Vi får helt enkelt se vad som händer.

"Ingen gräddfil"

Ifjol spelade Muszka och Adrian Stepien i Järna. Där hade de jobb på en målerifirma. Gullringens Patrik Wärnehall säger så här till vår tidning:

– I sådana fall handlar det om ett arbete från början. Flyttar han hit och deltar på samma villkor som alla andra är det alltid aktuellt med duktiga fotbollsspelare.

Men ni letar inte jobb åt honom aktivt?

– Nej, jag tror att han och Adrian söker jobb själva. Det är bra för dem att jobba i Sverige, med lön och allt. Men jag har hört ryktena att vi skulle leta jobb åt honom också.

För ni någon kontakt med Skanska?

– Nej, vi har ingen gräddfil in där. Vi har haft diskussionen med dem förut, men det är mycket upp till spelarna själva.

Hur stor bedömer du sannolikheten att han står på Gullemon i vår?

– Ingen aning faktiskt.

Gullringen har det bra ställt på målvaktssidan med Tom Polder, John Nilsson och Petter Gustafsson.

– Vi har det bra ställt och det är absolut inget akut. Men Marcin är en bra målvakt och en bra kille, men jag ser det som ett långskott. Ska det bli något ska han vara här i april, så är det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt