Annons:

  • Vimmerby IF smider planer för 100-årsjubileet: ”Fantastisk möjlighet

    Örjan Lundqvist och övriga personer i Vimmerby IF får göra en djupdykning i arkivet för att hitta information inför det kommande 100-årsjubileet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Vimmerby IF smider planer för 100-årsjubileet: ”Fantastisk möjlighet

Vimmerby IF smider planer för 100-årsjubileet: ”Fantastisk möjlighet"

Nästa år fyller Vimmerby IF 100 år som förening. Nyligen hade människor med ett stort hjärta för klubben ett första möte för att diskutera hur 100-årsjubileet ska uppmärksammas.
– Det är en fantastisk möjlighet att synliggöra föreningen, säger kanslichefen Örjan Lundqvist.

Annons:

Vimmerby IF bildades 1919 och firar därmed 100 år 2019. Nyligen träffades ett 30-tal utvalda personer som har ett stort hjärta för klubben för att diskutera hur den fina milstolpen ska firas under jubileumsåret.

– Att fylla 100 år som förening är speciellt. Jag kan inte på rak arm säga hur många föreningar som har fyllt 100 år. Tanken är att få ihop det här gänget som ska hjälpa oss att minnas och få ihop historien så den hänger ihop, säger Örjan Lundqvist. 

Planeringsgruppen består i huvudsak av gamla spelare och ledare i Vimmerby IF som har varit med i klubben under lång tid. 

– Det är föreningsmänniskor som har ett stort hjärta för VIF, annars hade de inte kommit hit. Vi skickade ut inbjudningar till 70 personer och 26 personer kom denna gång. Ungefär 20 personer hade fått förhinder och sa att de kommer nästa gång. Det är fantastiskt roligt att få ordna detta och vi kommer ha fler träffar, säger han.

Bankett i november 2019

91-årige Per-Olof Olsson, föreningens meste och äldste medlem, fanns på plats och är som en uppslagsbok när det kommer till Vimmerby IF:s historia. 

– Det är en guldgruva som vi ska ta väl hand om. Han blev medlem 1946 och det han står för gäller fortfarande. 

I november nästa år ska klubben ha en stor bankett för att fira föreningens 100-årsjubileum. 

– Vi ska försöka ha en utställning på banketten där vi presenterar vad vi har kommit fram till i arbetet med att sammanfatta de 100 åren. Historien är viktig och det ska blandas med vad som finns i vår nuvarande verksamhet. Vi vill visa upp bredden och det är till exempel inte så många som vet att vi har spelat bordtennis i klubben. 

"Fantastisk möjlighet"

Under 2019 kommer föreningen synliggöra 100-årsjubileet på flera olika sätt, något som diskuterades på lördagens planeringsmöte. 

– Det kan handla om olika evenemang runt matcherna, fylla programbladen med historier och anekdoter och bjuda in personer till matcherna. Tidningen VIF-Nytt kommer ha flera sidor om jubileet och vi tar gärna emot fler idéer från föreningens medlemmar.

Vad betyder jubileet för föreningen på det stora hela?

– Det är en fantastisk möjlighet att synliggöra föreningen och lyfta fram människorna som har gjort Vimmerby IF till en klubb som vi är stolta över.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt