Annons:

De vill lämna – tänker inte spela omotiverade: ”Ingen part gynnas”

Joakim Hammar och Jonatan Green hoppas att övergången från Djursdala till Boston går att lösa snabbt. Bilden är ett montage. Foton: Ossian Mathiasson

De vill lämna – tänker inte spela omotiverade: ”Ingen part gynnas”

Jonatan Green och Joakim Hammar vill lämna Djursdala SK till förmån för BK Boston. Frågan är om Djursdala SK vill släppa spelarna eftersom de fortfarande tillhör rödblått.
– Sitter man hellre och håller på spelare på det här sättet än att låta oss spela någon annanstans så bör man nog tänka till som förening, säger Jonatan Green.

Annons:

Den här säsongens frimånad i lokalfotbollen var förhållandevis lugn med några spelare som bytte klubb och omgivning. 

Nu, med en dryg vecka kvar till seriepremiären i de flesta serierna, har det hettat till ordentligt. 

På onsdagskvällen gick Boston ut med nyheten att laget värvat två av Djursdalas spetsspelare, Joakim Hammar och Jonatan Green, utan att övergångarna var godkända av division 5-klubben. 

– Vi ska prata ihop oss lite och kommer ha styrelsemöte på tisdag. Jag tror inte att vi fattar beslut innan dess. Jag tycker att det är lite konstigt. Samtidigt vill vi inte ha killar som inte vill spela i föreningen heller. Det är lite tjuv- och rackarspel, säger Fredrik Milton, sportsligt ansvarig i Djursdala SK, till DV i går. 

"Bör tänka till som förening"

Nu väljer de berörda spelarna Green och Hammar, som har spelat matcher med DSK under försäsongen, att gå ut och kommentera händelserna och berätta om sin vilja att få igenom övergången.  

– Jag köper deras resonemang att det är surt att tappa två spelare strax före en premiär men sitter man hellre och håller på spelare på det här sättet än att låta oss spela någon annanstans så bör man nog tänka till som förening. Det är division 5 och 6 vi snackar om. Jag spelar fotboll för att det är kul, säger Jonatan Green och fortsätter:

– Sen kan jag säga att jag hade inte alls koll på när serien drog igång. Jag trodde det var i slutet av april men det här handlar ju inte om att sätta DSK i skiten på något sätt.

"DSK har känt till Bostons intresse"

Joakim Hammar var DSK:s bäste målgörare med nio fullträffar i division 5 den gångna säsongen och nu vill han byta Dalavallens naturgräs mot konstgräset på Arena Ceos. 

– Jag håller med ”Jonte” i det han säger. Det är taskig tajming så tätt inpå en seriepremiär men samtidigt så lirar vi på en så pass låg nivå att man borde få spela för vem man vill. DSK har även känt till Bostons intresse för mig och mitt intresse för att spela för BKB även om jag aldrig har sagt rakt ut att jag kommer att lämna. Tråkigt att det har blivit så här och lite tjurigt men jag hoppas att de släpper oss då ingen part gynnas av att vi blir kvar, säger Joakim Hammar.

Hammar ser många fördelar med att ta klivet över till Boston vars lag får bära ett stort favoritskap om dessa värvningar går i lås.

– Jag vill verkligen spela i Boston då jag umgås mer med spelare i det laget och är nära Robin (Olsson, huvudtränaren). Det känns som att sammanhållningen är ännu starkare i Boston och att det blir mer ett kompisgäng där även om sammanhållningen var bra i DSK också, säger Hammar. 

"Kommer inte ändra mitt beslut"

När DV var i kontakt med Fredrik Milton, sportsligt ansvarig i Djursdala SK, tyckte han att Boston borde ha tagit en kontakt med DSK innan de skickade in övergångarna i systemet för godkännande. Det är uppgifter som en av huvudrollsinnehavarna, Jonatan Green, opponerar sig mot. 

– Det här har gått väldigt fort, absolut. Jag vet att Boston visst har varit i kontakt med DSK och just Fredrik Milton. Så det uttalandet blir också lite dumt, säger Green. 

Tror du att en lösning kan nås mellan föreningarna?

– Jag vet faktiskt inte vad man ska tro för tillfället. Det är bara hoppas på att det löser sig snabbt. De (DSK) tjänar ingenting på att hålla inne på övergången, säger Green. 

Vad händer om DSK säger nej till övergången?

– Jag kommer inte ändra mitt beslut. Antingen blir det spel i Boston eller så lägger jag skorna på hyllan. Jag kommer inte spela fotboll omotiverad, säger Green.

Har det hänt något i DSK som gör att du vill lämna?

– Nej, absolut inte. Jag trivdes väldigt bra i gruppen men att gå ner ett hack i seriesystemet, spela med de gamla kompisarna och ha kul igen känner jag passar mig bäst för tillfället,  säger Green.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt