Annons:

Ny seger för VIF –

Amel Komina var en av VIF:s bästa spelare och Mohammad Jafr Mostafa blev matchvinnare.

Ny seger för VIF – "JC" hyllar moralen: "Helt annan grupp"

Johan "JC" Carlsson har fått en smakstart som nygammal herrtränare i Vimmerby IF. För andra matchen i rad blev det seger mot ett lag på övre halvan – och nu hyllar han truppmoralen.
– Det är en helt annan grupp än för tre, fyra år sedan, säger han efter 4-2-segern.

Annons:

Efter att Vimmerby IF och Dragan Zivic gått skilda vägar kom åter Johan "JC" Carlsson in som tränare för A-laget. Det har – åtminstone hittills – blivit en succé.

Först besegrades Sleipner hemma och i dag betvingades Skärblacka på bortaplan. Sex poäng på två matcher med "JC" vid sidlinjen igen.

– Det är klart att det är jätteskönt att vi har full pott. Jag måste säga att det är en helt annan grupp än jag är van vid. Vi får lite motgångar i dag och den här matchen hade vi inte vunnit för tre, fyra år sedan. Då hade det gått åt andra hållet tror jag, säger han.

Är det annan moral i den här gruppen?

– Lite annan mentalitet tycker jag absolut att det är. Det är jätteskönt att se det och jävligt kul att vi hittar en extra procent och vinner matchen. Det är två topplag vi har mött, så det är goa vinster.

"Vinner matchen åt oss"

Niklas Gunnarsson gjorde 1-0 på en frispark i början av matchen. I slutet av första halvlek kvitterade dock hemmalaget, men VIF återtog ledningen snabbt i den andra genom Joakim Storm. Med drygt 20 minuter kvar kom dock ett blytungt 2-2-mål. En VIF-spelare sköt in kvitteringen i eget nät.

– Det var tunga mål att släppa in, säger "JC". 

Men VIF vek inte ned sig, som sagt. Inhoppande Mohammad Jafr Mostafa gjorde 3-2 med knappt tio minuter kvar och förvaltade sedan en straff till 4-2 i den sjunde tilläggsminuten.

– Rent spelmässigt är det inget av lagen som spelar någon större fotboll. Skärblacka är inte så bra som tabellen visar tycker jag. Inte som de spelade i dag, sedan kanske det har varit bra tidigare. De matade bollar från sina mittbackar upp till forwards och vi löser det väldigt bra, framför allt Bergman (Oskar) och Jacob (Johansson). 

"Otroligt skönt"

VIF bytte spelsystem i halvtid och satte in Jafr på planen, vilket troligen blev matchavgörande.

– Det är otroligt skönt att ha såna avbytare. Han kommer in och vinner matchen åt oss tillsammans med de andra. Sedan kanske vi bör kunna hålla i bollen och våga lite mer än vad vi gör, men vi vet att vi har spets och där tycker jag att matchen avgörs. Vi har bättre spets framåt än vad de har.

Johan Carlsson lyfte fram Jacob Johansson, Oskar Bergman, Amel Komina och Markus Ahl efter segern.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt